Kokeile kuukausi maksutta

Vanhojen asuntojen hinnat säilyivät ennallaan kesäkuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat pysyivät kesäkuussa 2012 koko maassa lähes ennallaan edelliseen kuukauteen verrattuna. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen asuntojen hinnat nousivat keskimäärin vaivaiset 0,1 prosenttia. Toukokuussa hinnat nousivat keskimäärin 1,2 prosenttia kuukautta aiemmasta, huhtikuussa 0,6 prosenttia ja maaliskuussa 0,2 prosenttia.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat pysyivät kesäkuussa 2012 koko maassa lähes ennallaan edelliseen kuukauteen verrattuna. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen asuntojen hinnat nousivat keskimäärin vaivaiset 0,1 prosenttia. Toukokuussa hinnat nousivat keskimäärin 1,2 prosenttia kuukautta aiemmasta, huhtikuussa 0,6 prosenttia ja maaliskuussa 0,2 prosenttia.

Kuuntele juttu

image

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat toukokuussa 1,1 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna, kun taas muualla maassa hinnat laskivat 0,6 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat toukokuussa koko maassa 1,1 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,8 prosenttia, kun taas muualla maassa hinnat laskivat 0,3 prosenttia.

Vuoden 2012 kesäkuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 162 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 467 euroa ja muualla Suomessa
1 650 euroa.

Asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Asuntojen hinnat huhti-kesäkuussa 2012

Vuoden 2012 toisella vuosineljänneksellä hinnat nousivat koko maassa 0,5 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät ennallaan ja muualla maassa hinnat nousivat 1,0 prosenttia. Vuoden 2011 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 0,6 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,7 prosenttia ja muualla maassa 0,5 prosenttia.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 4,0 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 4,0 prosenttia ja muualla maassa 3,9 prosenttia. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien asuntojen hinnat nousivat koko maassa 6,1 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla nousua oli 8,5 prosenttia ja muualla maassa 4,9 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan uusien asuntojen keskineliöhinta oli vuoden 2012 toisella neljänneksellä koko maassa 3 324 euroa, pääkaupunkiseudulla 4 580 euroa ja muualla maassa 2 872 euroa.

Asuntojen myyntimäärä supistui hieman

Omia kauppatilastojaan julkistanut Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) puolestaan kertoo, että kiinteistönvälittäjien kautta välitettyjen vanhojen kerros-, rivi- ja omakotitalojen määrä ylsi vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla reiluun 21 220 kappaleeseen. Määrä oli lähes 1 380 kappaletta eli noin 4 prosenttia pienempi kuin edellisvuoden vastaavana aikana.

KVKL:n heinäkuussa tekemässä suhdannekyselyssä 43 prosenttia välittäjistä uskoo vanhojen kerrostaloasuntojen kauppamäärien pysyvän loppuvuonna edelliseen vuoteen verrattuna entisellä tasolla. Kauppojen määrän lisääntymistä ennakoi lähes neljännes vastaajista, kun taas kauppamäärien vähenemistä ennakoi kolmannes KVKL:n kyselyyn vastanneista.

Samoin 43 prosenttia vastanneista ennakoi kerrostaloasuntojen toteutuvien myyntihintojen pysyvän samalla tasolla edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Neljännes vastanneista ennakoi hintojen jonkinasteista nousua ja hintojen laskua puolestaan odottaa reilut 30 prosenttia vastanneista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat säilyivät ennallaan kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat