Asuntojen hinnat kääntyivät nousuun maaliskuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat kääntyivät nousuun kuluvan vuoden maaliskuussa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen asuntojen hinnat nousivat maaliskuussa koko maassa keskimäärin 0,2 prosenttia helmikuuhun verrattuna. Asuntohintojen suunta on vaihdellut alkuvuodesta kuukausittain. Helmikuussa hinnat painuivat 0,4 prosenttia tammikuusta, kun taas tammikuussa hinnat kohosivat 1,6 prosenttia joulukuusta. Sen sijaan viime vuoden puolella hinnat laskivat viime heinäkuusta alkaen joka kuukausi.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat kääntyivät nousuun kuluvan vuoden maaliskuussa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen asuntojen hinnat nousivat maaliskuussa koko maassa keskimäärin 0,2 prosenttia helmikuuhun verrattuna. Asuntohintojen suunta on vaihdellut alkuvuodesta kuukausittain. Helmikuussa hinnat painuivat 0,4 prosenttia tammikuusta, kun taas tammikuussa hinnat kohosivat 1,6 prosenttia joulukuusta. Sen sijaan viime vuoden puolella hinnat laskivat viime heinäkuusta alkaen joka kuukausi.

image

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat maaliskuussa 0,3 prosenttia helmikuuhun verrattuna, kun taas muualla maassa ne nousivat 0,7 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna asuntojen hinnat nousivat maaliskuussa koko maassa 0,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,2 prosenttia vuoden takaisesta, kun taas muualla maassa ne laskivat 0,6 prosenttia.

Vuoden 2012 maaliskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 074 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 264 euroa ja muualla Suomessa 1 608 euroa.

Asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat kääntyivät nousuun maaliskuussa”

Vastaa