Asuntojen hinnat taipuivat jälleen laskuun helmikuussa

Kuluvan vuoden tammikuussa nähty vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hintojen nousu jäi vain hetkelliseksi, sillä helmikuussa hinnat kääntyivät jälleen laskuun. Vanhojen asuntojen hinnat laskivat helmikuussa 0,4 prosenttia tammikuuhun verrattuna. Ennen tammikuista 1,6 prosentin nousupyrähdystä vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat olivat laskeneet viime heinäkuusta alkaen joka kuukausi. Joulukuussa laskua kertyi 1,0 prosenttia ja marraskuussa 0,9 prosenttia.

Kuluvan vuoden tammikuussa nähty vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hintojen nousu jäi vain hetkelliseksi, sillä helmikuussa hinnat kääntyivät jälleen laskuun. Vanhojen asuntojen hinnat laskivat helmikuussa 0,4 prosenttia tammikuuhun verrattuna. Ennen tammikuista 1,6 prosentin nousupyrähdystä vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat olivat laskeneet viime heinäkuusta alkaen joka kuukausi. Joulukuussa laskua kertyi 1,0 prosenttia ja marraskuussa 0,9 prosenttia.

image

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat säilyivät helmikuussa ennallaan tammikuuhun verrattuna ja muualla maassa ne laskivat 0,6 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna asuntojen hinnat säilyivät helmikuussa 2012 ennallaan koko maassa. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,0 prosenttia vuoden takaisesta, kun taas muualla maassa ne laskivat 0,8 prosenttia.

Vuoden 2012 helmikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 112 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 381 euroa ja muualla Suomessa
1 615 euroa.

Asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat taipuivat jälleen laskuun helmikuussa”

Vastaa