Wood Cityn arkkitehtuurikilpailun voittaja selvillä

Helsingin Jätkäsaareen toteutettavan puukaupunkikortteli Wood Cityn arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Anttinen Oiva Arkkitehtien ehdotus Stories. Wood Cityn rakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2014 alussa. Stora Enson kanssa yhteistyössä toteutettavan korttelin rakentamisesta vastaa SRV.

Helsingin Jätkäsaareen toteutettavan puukaupunkikortteli Wood Cityn arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Anttinen Oiva Arkkitehtien ehdotus Stories. Wood Cityn rakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2014 alussa. Stora Enson kanssa yhteistyössä toteutettavan korttelin rakentamisesta vastaa SRV.

image

”Wood Cityllä on Stories-työn ansiosta kaikki mahdollisuudet kohota kansainvälisesti kiinnostavaksi puuarkkitehtuurikohteeksi. Palkintolautakuntaa miellytti voittajatyössä yksinkertaisiin, toistuviin ja elinkaaritaloudellisiin ratkaisuihin perustuva yksilöllinen ja paikkaan räätälöity kokonaisuus. Erityiskiitoksen tuomaristo antoi ilmeikkäästä katutason hyödyntämisestä”, palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Stora Enso Building and Living -liiketoiminta-alueen vetäjä Hannu Kasurinen sanoo.

Wood City -kortteli sijoittuu Jätkäsaaren koilliskulmaan sisääntulon yhteyteen. Kortteli koostuu toimisto-, asuin-, hotelli- ja liikerakennuksista. Rakennusten laajuus on yhteensä 28 000 kerrosneliömetriä. Rakentaminen alkaa asuinrakennuksesta ja pysäköintilaitoksesta, jotka valmistuvat arviolta loppuvuonna 2015. Toimisto- ja hotelliosan on tarkoitus valmistua vuoden 2016 loppuun mennessä.

Korttelin puurakenteissa käytetään Stora Enson CLT-massiivipuulevyihin ja elementteihin perustuvaa Urban MultiStorey-runkojärjestelmää, jota on kehitetty edelleen yhteistyössä SRV:n kanssa. Rakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetään erityishuomiota energiatehokkuutta parantaviin ratkaisuihin.

Voittajatyön suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit tulee toimimaan Wood Cityn toimisto- ja hotellitontin arkkitehtisuunnittelijana sekä maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamana pääsuunnittelijana. Helsingin Asuntotuotantotoimisto järjestää kortteliin tulevista asuinrakennuksista erikseen suunnittelun ja rakentamisen yhteiskilpailutuksen arkkitehtuurikilpailun pohjalta laaditun asemakaavan mukaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wood Cityn arkkitehtuurikilpailun voittaja selvillä”

Jätä kommentti