Onnettomuustutkintakeskus varoitti riskihalleista

Onnettomuustutkintakeskus on antanut ympäristöministeriölle ilmoituksen onnettomuusuhasta. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Laukaassa toissa päivänä sortuneessa maneesissa on käytetty vastaavanlaisia rakenteita kuin Liedossa vuonna 2010 sortuneessa maneesissa. Alustavien havaintojen mukaan teräsrakenteiden puutteet ovat pääosin samoja.

Onnettomuustutkintakeskus on antanut ympäristöministeriölle ilmoituksen onnettomuusuhasta. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Laukaassa toissa päivänä sortuneessa maneesissa on käytetty vastaavanlaisia rakenteita kuin Liedossa vuonna 2010 sortuneessa maneesissa. Alustavien havaintojen mukaan teräsrakenteiden puutteet ovat pääosin samoja.

Jo Liedon maneesisortuman jälkeen Onnettomuustutkintakeskus teki ympäristöministeriölle ilmoituksen, jonka mukaan Isola-hallien omistajien tulisi saada tieto siitä, että halleissa saattaa olla turvallisuuspuutteita.

Laukaan turman tutkinnassa keskitytään nyt erityisesti teräsrakenteiden suunnitteluun, valmistukseen ja mahdolliseen ajan myötä tapahtuneeseen heikkenemiseen. Turmassa kuoli kymmenvuotias tyttö.

Iltalehden tietojen mukaan Sipoossa romahti vuonna 1999 ratsastushalli, joka oli saman insinööritoimiston suunnittelema kuin Laukaan ja Liedon sortuneet hallit. Johtava tutkija Kai Valonen kertoo STT:lle, että Onnettomuustutkintakeskus ei ole tutkinut Sipoon halliromahdusta.

Valosen mukaan sortumien taustalla saattaa olla suunnitteluvirheitä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Onnettomuustutkintakeskus varoitti riskihalleista”

  1. Onnettomuustutkintakeskus näyttää lähes samoihin aikoihin vuoden 2010 alussa (maaliskuussa) varoittaneen turhaan muutamasta sadasta muustakin hallista.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat