Kokeile kuukausi maksutta

Matti Alahuhta lopettaa – Henrik Ehrnrooth Koneen toimitusjohtajaksi

Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta lopettaa 31.maaliskuuta. 2014. Hän on johtanut Konetta  tammikuusta 2005 alkaen. Koneen hallitus on nimittänyt KTM Henrik Ehrnroothin, 44, toimitusjohtajaksi 1.huhtikuuta 2014 alkaen. 

Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta lopettaa 31.maaliskuuta. 2014. Hän on johtanut Konetta  tammikuusta 2005 alkaen. Koneen hallitus on nimittänyt KTM Henrik Ehrnroothin, 44, toimitusjohtajaksi 1.huhtikuuta 2014 alkaen. 

image

Henrik Ehrnrooth aloitti Koneen talousjohtajana toukokuussa 2009. Koneen talousjohtajaksi ja johtokunnan jäseneksi 1.huhtikuuta alkaen on nimitetty KTM Eriikka Söderström, 45. Hän aloitti Koneen Corporate Controllerina 11.helmikuuta.2013.

”Kone on vahvistunut merkittävästi Matti Alahuhdan yhdeksän vuoden toimitusjohtajakaudella. Kiitän Mattia erinomaisesta työstä ja olen iloinen, että hän on valmis jatkamaan Koneen hallituksessa. Arvostan Mattia myös siitä, että hän on kehittänyt Konetta ja avaintiimiään siten, että tämä muutosvaihe voidaan viedä läpi onnistuneesti.
Henrik Ehrnrooth on osoittautunut laaja-alaiseksi ja määrätietoiseksi johtajaksi ja olen vakuuttunut siitä, että hänen johdollaan Koneen hyvä kehitys tulee jatkumaan”, sanoo Antti Herlin, Koneen hallituksen puheenjohtaja.

”Päätökseni lopettaa tässä erittäin antoisassa tehtävässä kypsyi mielessäni vähitellen viimeisen vuoden aikana. Koneen liiketoiminta on kehittymässä hyvin ja olemme siirtymässä seuraavaan vaiheeseen uusilla kehitysohjelmilla. Liiketoimintamme hyvä kehitys on perustunut koko henkilöstön hyvään otteeseen ja vireeseen. Olen ylpeä Koneen työntekijöistä. Olen myös hyvin tyytyväinen avaintiimiini. Henrik Ehrnrooth on viiden vuoden aikana kasvanut erinomaisesti tulevaan tehtäväänsä. Hän on osallistunut aktiivisesti yrityksemme kehittämiseen ja tuonut uutta energiaa ja nopeutta toimintaamme”, sanoo sanoo Matti Alahuhta.

Lisäksi yhdeksän vuotta on varsin pitkä aika toimitusjohtajan tehtävässä. Halusin myös lopettaa sellaisena  ajankohtana, että minulla on mahdollisuus riittävän pitkään seuraavaan vaiheeseen työelämässäni. Koneen hallituksen lisäksi suunnitelmani on jatkaa luottamustehtävissäni Outotecissä, UPM:ssä,  Aalto-korkeakoulusäätiössä ja Elinkeinoelämän Keskusliitossa.  Jatkossa tehtäväkenttäni tulee laajentumaan myös uudenlaisilla kiinnostavilla haasteilla.

Haluan kiittää Antti Herliniä ja Koneen koko hallitusta erinomaisesta yhteistyöstä kuluneen yhdeksän vuoden aikana. Tämä yhteistyö on ollut energisoivaa”, sanoo Matti Alahuhta.

 ”On suuri kunnia ja innostava haaste tulla valituksi Matti Alahuhdan seuraajaksi Koneen toimitusjohtajana. Olen vakuuttunut siitä, että yhdessä Koneen vahvan johdon ja osaavan henkilöstön kanssa pystymme jatkossakin tarttumaan niihin huomattaviin mahdollisuuksiin, joita meillä on yrityksenä. Strategiamme pysyy muuttumattomana. Uudet, tänään julkistetut kehitysohjelmamme aloittavat jälleen uuden vaiheen ja luovat vahvan pohjan yrityksemme jatkuvalle uudistumiselle”, sanoo Henrik Ehrnrooth.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Matti Alahuhta lopettaa – Henrik Ehrnrooth Koneen toimitusjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat