Kokeile kuukausi maksutta

Kehäradan maanrakennustyöt välillä Kivistö-Lapinkylä valmistuivat

Kehärata-projektin käynnissä olevista urakoista valtaosa valmistuu Liikenneviraston mukaan tämän vuoden aikana. Ensimmäisenä päätökseen on saatu maanrakennustyöt Vantaan Kivistön ja Lapinkylän välillä. Kivistö-Lapinkylä -avorataosuuden maanrakennusurakan suoritti Graniittirakennus Kallio Oy. Urakan arvo oli noin 20,5 miljoonaa euroa.

Kehärata-projektin käynnissä olevista urakoista valtaosa valmistuu Liikenneviraston mukaan tämän vuoden aikana. Ensimmäisenä päätökseen on saatu maanrakennustyöt Vantaan Kivistön ja Lapinkylän välillä. Kivistö-Lapinkylä -avorataosuuden maanrakennusurakan suoritti Graniittirakennus Kallio Oy. Urakan arvo oli noin 20,5 miljoonaa euroa.

image

Kyseisellä noin kilometrin pituisella osuudella Kehäradan linjaus kulkee tulevan uuden Kivistön keskustan läpi, minkä takia rata kulkee maanpinnan alapuolelle leikatussa urassa. Nyt valmistuneeseen urakkaan kuului ratalinjan raivaus, maanrakennustyöt sekä vesitiiviin betonikaukalon rakentaminen.

Noin 700 metriä pitkä ja yli viisi metriä syvä kaukalo rakennettiin vesitiiviinä paineellisen pohjavedenpinnan alapuolelle. Vedenalainen pohjalaatan tiivistysvalu toteutettiin kuitubetonilla.

Lisäksi urakkaan kuului Kehäradan pohjoispuolella kulkevan kevyen liikenteen yhteyden rakentaminen. Noin kilometrin pituinen Kvartsiraitti yhdistää Keimolanmäen tulevan asuinalueen ja Kivistön aseman Riipiläntiehen.

Kivistön aseman rakentaminen on käynnissä, ja se valmistuu loppuvuodesta 2014. Kivistön uuteen keskustaan rakennettava asema sijaitsee Hämeenlinnan väylän ja Vanhan Nurmijärventien välillä, Kivistön koulun eteläpuolella.

Kivistön tulevassa kaupunginosassa on käynnissä myös asuntorakentaminen. Aseman ympärille rakentuvan asuinalueen suunnitellaan tulevaisuudessa olevan jopa 14 000 vantaalaisen kotipaikka. Ensimmäiset kerrostalokorttelit ovat jo rakenteilla, ja kevään mittaan rakentaminen alkaa myös asuntomessualueella. Kivistön asuntomessut järjestetään kesällä 2015. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehäradan maanrakennustyöt välillä Kivistö-Lapinkylä valmistuivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat