Kokeile kuukausi maksutta

Kehäradan Kivistö–Lapinkylä-avorataosuuden rakentaminen alkoi

Kehäradan Vantaan Kivistön ja Lapinkylän välisen avorataosuuden rakentaminen alkoi tällä viikolla maanrakennustöillä, ja työt valmistuvat elokuuhun 2014 mennessä. Kivistö–Lapinkylä-avorataosuuden maanrakennusurakan tekee Graniittirakennus Kallio Oy. Urakkasumma on noin 20,5 miljoonaa euroa. Urakkaan ei kuulu itse radan rakentaminen, joka alkaa limittäin maanrakennusurakan kanssa kesällä 2014.

Kehäradan Vantaan Kivistön ja Lapinkylän välisen avorataosuuden rakentaminen alkoi tällä viikolla maanrakennustöillä, ja työt valmistuvat elokuuhun 2014 mennessä. Kivistö–Lapinkylä-avorataosuuden maanrakennusurakan tekee Graniittirakennus Kallio Oy. Urakkasumma on noin 20,5 miljoonaa euroa. Urakkaan ei kuulu itse radan rakentaminen, joka alkaa limittäin maanrakennusurakan kanssa kesällä 2014.

Nyt käynnistynyt avorataosuusurakka alkoi Vantaan Kivistössä noin 200 metriä Vanhasta Nurmijärventiestä, ja se päättyy Lapinkylän Riipiläntiehen. Noin kilometrin pituinen urakka käsittää ratalinjan raivauksen, maanrakennustyöt sekä 700 metriä pitkän vesitiiviin betonikaukalon rakentamisen. Kyseisellä kohdalla Kehäradan linjaus kulkee tulevan uuden kaupunginosan Marja-Vantaan keskustan läpi. Tästä syystä rata kulkee maanpinnan alapuolelle leikatussa urassa. Haastavien pohjavesiolosuhteiden vuoksi rataa varten rakennetaan noin 700 metriä pitkä ja yli 5 metriä korkea vesitiivis betonikaukalo.

Lisäksi urakkaan kuuluu Kehäradan pohjoispuolella kulkevan Kvartsiraitin rakentaminen kilometrin matkalla. Kvartsiraitti on tulevan Marja-Vantaan kevyen liikenteen yhteys, joka yhdistää Keimolanmäen tulevan asuinalueen ja Kivistön aseman Riipiläntiehen.

Kehärata on 18 kilometriä pitkä, poikittainen raideyhteys, joka yhdistää Vantaankosken radan lentoaseman kautta päärataan Vantaan Hiekkaharjussa. Kehäradalle tulee ensimmäisessä vaiheessa neljä uutta asemaa: Lentoaseman ja Aviapoliksen tunneliasemat sekä Leinelän ja Kivistön pinta-asemat. Asemavarauksia rakennetaan Vehkalaan, Petakseen, Viinikkalaan ja Ruskeasantaan. Liikennöinti radalla alkaa vuonna 2014. Kehärata on Liikenneviraston, Vantaan kaupungin ja Finavia Oyj:n yhteishanke.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehäradan Kivistö–Lapinkylä-avorataosuuden rakentaminen alkoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat