Kokeile kuukausi maksutta

Kehäradan Vehkalan aseman rakentaminen alkoi

Kehärata-projektiin kuuluvan Vehkalan aseman rakentaminen on käynnistynyt Vantaalla. Alun perin asemavaraukseksi suunniteltu asema valmistuu syksyllä 2014. Päätös alkujaan asemavaraukseksi suunnitellun Vehkalan rakentamisesta asemaksi tehtiin kesällä 2012. Kohteen urakoitsijana toimii Graniittirakennus Kallio Oy. Urakan arvo on runsas 3 miljoonaa euroa.

Kehärata-projektiin kuuluvan Vehkalan aseman rakentaminen on käynnistynyt Vantaalla. Alun perin asemavaraukseksi suunniteltu asema valmistuu syksyllä 2014. Päätös alkujaan asemavaraukseksi suunnitellun Vehkalan rakentamisesta asemaksi tehtiin kesällä 2012. Kohteen urakoitsijana toimii Graniittirakennus Kallio Oy. Urakan arvo on runsas 3 miljoonaa euroa.

Nyt alkanut asemaurakka kattaa alueelle jo aiemmin rakennettujen siltojen väliin sijoittuvan asemalaiturin ja laiturikatoksen rakentamisen sekä asemalaiturille johtavien portaiden ja hissikuilujen rakentamisen. Urakka sisältää myös vesihuolto- ja sähköteknisiä töitä sekä laiturialueen eteläpäässä sijaitsevan huoltotien ja kadun rakentamisen.

Vehkalaan toteutetaan myös noin 500 autopaikan liityntäpysäköintialue palvelemaan Kehäradan matkustajia.

Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän kainalossa sijaitsevalla Vehkalalla on edellytykset kasvaa jopa 25 000 työpaikan yritysalueeksi, ja siksi Vantaan kaupunki halusi aseman mukaan jo Kehäradan ensimmäiseen vaiheeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehäradan Vehkalan aseman rakentaminen alkoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat