Maailman korkeimpaan rakennukseen Koneen hissit

Kone toimittaa hissit ja liukuportaat Saudi-Arabian Jeddaan rakennettavaan Kingdom Toweriin. Kilometrin korkeuteen nousevasta Kingdom Towerista tulee valmistuessaan vuonna 2018 maailman korkein rakennus. Kone toimittaa rakennukseen yli 10 m/s nopeudella kulkevat kaksikoriset hissit, jotka nousevat 660 metrin hissimatkan.

Kone toimittaa hissit ja liukuportaat Saudi-Arabian Jeddaan rakennettavaan Kingdom Toweriin. Kilometrin korkeuteen nousevasta Kingdom Towerista tulee valmistuessaan vuonna 2018 maailman korkein rakennus. Kone toimittaa rakennukseen yli 10 m/s nopeudella kulkevat kaksikoriset hissit, jotka nousevat 660 metrin hissimatkan.

Kone toimittaa Kingdom Toweriin yhteensä 57 hissiä ja 8 liukuporrasta. Hisseissä käytetään uutta

-teknologiaa, joka on tarkoitettu korkeisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa jopa kilometrin pituisen yhtäjaksoisen hissimatkan, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin tänä päivänä.

Rakennukseen tulee sen ylelliseen ilmeeseen räätälöidyt hissien sisustusratkaisut ja kerrostasojen ovet. Lisäksi toimitukseen kuuluu Koneen kohdekerrosohjausjärjestelmä ja korkealuokkaiset näytöt. Muita erikoisratkaisuja ovat etävalvonta- sekä asukkaiden evakuointijärjestelmä hätätilanteita varten. Tilaukseen sisältyy myös kymmenen vuoden kunnossapitosopimus.

Kingdom Tower on Jeddan pohjoispuolelle, Punaisenmeren rannalle nousevan Kingdom City -rakennusprojektin ensimmäinen ja merkittävin vaihe. Kingdom Toweriin tulee toimistoja, Four Seasons -hotelli ja asuntoja sekä maailman korkeimmalla sijaitseva näköalatasanne.

Kingdom Towerin ja Kingdom Cityn kiinteistökehittäjä ja omistaja on Jeddah Economic Company, ja sen hallituksen puheenjohtaja on prinssi Al Waleed Bin Talal Al Saud. Noin 530 000 neliön tontille nousevan rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Adrian Smith and Gordon Gill Architecture ja pääurakoitsijana toimii Saudi Bin Laden Group. Konsulttitoimisto Dar al Handasa valvoo rakennusprojektin valmistumista ja E.C.Harris / Mace JV johtaa projektia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Maailman korkeimpaan rakennukseen Koneen hissit”

  1. Kehitysmaista tulevat halpatyöläiset rakentavt näitä uusia ”ennätyksiä” henkensä kaupalla.

  2. Kehitysmainen halpatyöläinen ei osaa rakentaa kilometrin nostavaa hissiä.

Vastaa