Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Jätkäsaaren Bunkkerista kaavaillaan toteutuskilpailua

Helsingin kaupunki suunnittelee aloittavansa toteutuskilpailun Jätkäsaaren Bunkkerista syksyn 2014 aikana. Liikuntatilojen ja uimahallin lisäksi Bunkkeriin rakennettaisiin myös asuntoja.

Helsingin kaupunki suunnittelee aloittavansa toteutuskilpailun Jätkäsaaren Bunkkerista syksyn 2014 aikana. Liikuntatilojen ja uimahallin lisäksi Bunkkeriin rakennettaisiin myös asuntoja.

Kiinteistölautakunta käsittelee 2.10.2014 ehdotusta, jonka mukaan Jätkäsaaressa sijaitsevan Bunkkeri-rakennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta järjestettäisiin kilpailu. Bunkkerin tontti on tarkoitus varata kilpailua varten vuoden 2016 loppuun saakka.

Suunnitelman mukaan kilpailun voittaja toteuttaisi tilojen kehittämisen ja rakentamisen omalla kustannuksellaan. Tiloihin rakennettaisiin uimahalli sekä liikuntatiloja, jotka kaupunki vuokraisi pitkäaikaisesti omaan käyttöönsä. Lisäksi Bunkkeriin olisi mahdollista rakentaa noin 400 asuntoa. Kaupunki myisi tontin rakennuksineen kilpailun voittajalle. Jos kiinteistölautakunta hyväksyy ehdotuksen, asia etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Liikuntatiloja koulujen käyttöön

Bunkkeriin tulevat liikuntatilat rakennettaisiin palvelemaan alueen kouluja. Yhtenä kilpailuehtona onkin, että liikuntatilojen täytyy valmistua kesään 2019 mennessä, jolloin alueelle valmistuu peruskoulu. Uimahalli palvelisi myös muita asukkaita. Hankkeen toteuttaminen yksityisin varoin jouduttaisi alueelle kaivattujen liikuntatilojen valmistumista, sillä niiden rakentamiseen ei ole varattu määrärahoja kaupungin omassa investointiohjelmassa.

Bunkkerin nykyiset tilat ovat 38 800 neliön suuruiset, ja niistä suurin osa on vuokrattu Verkkokauppa.comin varastotiloiksi. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa toimii paintball-pelihalli sekä lajin varustemyymälä. Kellarikerros on tällä hetkellä kaupungin omassa käytössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Jätkäsaaren Bunkkerista kaavaillaan toteutuskilpailua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat