Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ja YIT ottamassa vastuun Kankaan alueen kehittämisestä Jyväskylässä

Jyväskylän kaupungin järjestämän, Kankaan vanhan paperitehtaan aluetta koskevan tontinluovutus- ja toteutuskilpailun jatkoneuvottelut ovat edenneet sopimusvaiheeseen. Alueelle perustetaan kehitysyhtiö, joka ostaa paperitehtaan ja ottaa siitä kehittämisvastuun. Kehitysyhtiön osakkaiksi tulevat Skanska Talonrakennus Oy ja YIT Rakennus Oy sekä vähemmistöosakkaaksi Jyväs-Parkki Oy.

Jyväskylän kaupungin järjestämän, Kankaan vanhan paperitehtaan aluetta koskevan tontinluovutus- ja toteutuskilpailun jatkoneuvottelut ovat edenneet sopimusvaiheeseen. Alueelle perustetaan kehitysyhtiö, joka ostaa paperitehtaan ja ottaa siitä kehittämisvastuun. Kehitysyhtiön osakkaiksi tulevat Skanska Talonrakennus Oy ja YIT Rakennus Oy sekä vähemmistöosakkaaksi Jyväs-Parkki Oy.

Skanska ja YIT toteuttavat Kankaan asuntorakentamisesta 70 prosenttia, ja loppuosa on tuettua asumista. Jyväs-Parkki Oy toteuttaa pysäköintilaitokset.
Tavoitteena on saada sopimuskokonaisuus allekirjoitettua tämän vuoden loppuun mennessä. Kaupunginhallitus päättää asiasta kokouksessaan 22.9. ja kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa lokakuun aikana.

Uudisrakentaminen alkaa ensi vuonna

Piippurannan aluetta koskeva Kankaan ensimmäinen asemakaava on edennyt ehdotusvaiheeseen, ja tavoitteena on sen vahvistuminen alkuvuodesta 2015. Kaavan vahvistuessa kunnallistekniikan rakentaminen käynnistyy myös Kankaan alueen eteläosassa. Tavoitteena on myös käynnistää ensimmäisten asuintalojen rakentaminen kevään 2015 aikana, jolloin ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle vuonna 2016.

Vanha paperitehdas kiinnostaa jo tulevia käyttäjiä. Ensimmäisenä Kankaan vanhaan paperitehtaaseen ovat siirtymässä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän käsi- ja taideteollisuusalan ammatillinen koulutus, Humanistisen ammattikorkeakoulun TKI-yksikkö sekä Yritystehdas, joiden mukana Kankaalle tulisi noin 450 opiskelijaa ja 80 työntekijää.

Tavoitteena on saada tulijoille vanhan paperitehtaan siipiosasta vuokrattavat tilat käyttöön jo vuoden 2016 alusta. Siipiosan kehittäminen käynnistyy perustettavan kehitysyhtiön osakkaiden voimin, ja siipiosan tilapäiseksi omistajaksi on suunniteltu Jyväskylän kaupungin omistamaa Education Facilities Oy:tä. Jos osapuolet hyväksyvät neuvotteluissa esitetyn etenemismallin, vanhan tehdaskiinteistön kunnostus toimitiloiksi käynnistyy kuluvan syksyn aikana.

Jyväskylän keskustan koillispuolella sijaitseva Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Vuonna 2025 Kankaalla kaavaillaan asuvan noin 3 000 ja työskentelevän noin 2 100 ihmistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja YIT ottamassa vastuun Kankaan alueen kehittämisestä Jyväskylässä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat