Jyväskylän kaupunki ja Skanska Talonrakennus Oy ovat 30. syyskuuta allekirjoittaneet sopimuksen Kankaan alueen kehittämisyhteistyön aloittamisesta. Osapuolten tavoitteena on käynnistää mahdollisimman pian Kankaan vanhan paperitehtaan ja sen lähiympäristön kaavoitus-, suunnittelu- ja kehitystyö. Samalla selvitetään myös muiden kumppaneiden sitoutumista alueen kehittäjiksi yhdessä Skanskan kanssa perustettavaan kehitysyhtiöön.

Jyväskylä ja Skanska sopivat Kankaan alueen kehittämisestä

Jyväskylän kaupunki ja Skanska Talonrakennus Oy ovat 30. syyskuuta allekirjoittaneet sopimuksen Kankaan alueen kehittämisyhteistyön aloittamisesta. Osapuolten tavoitteena on käynnistää mahdollisimman pian Kankaan vanhan paperitehtaan ja sen lähiympäristön kaavoitus-, suunnittelu- ja kehitystyö. Samalla selvitetään myös muiden kumppaneiden sitoutumista alueen kehittäjiksi yhdessä Skanskan kanssa perustettavaan kehitysyhtiöön.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Skanskan kanssa käynnistettävän yhteistyön avulla kaupunki saa heti toteuttajan näkökulman mukaan kaavoitukseen, suunnitteluun ja alueen muuhun kehitystyöhön. Samalla varmistetaan, että alueen sydämen eli vanhan paperitehtaan kehittäminen alkaa samanaikaisesti asuntorakentamisen kaavoituksen käynnistyessä.

Vanhan paperitehtaan kehittäjien ja Kankaan alueen toteuttajien löytämiseksi kaupunki järjesti aiemmin tänä vuonna kilpailun, jossa vain Skanska jätti tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen. Jotta alueelle saadaan monipuolista ja mahdollisimman laadukasta asunto- ja toimitilatarjontaa, on kaupungin tavoitteiden mukaista, että hankkeen toteutukseen osallistuu useampia yrityksiä. Kaupunki jatkaa neuvotteluja muiden toteuttajien löytämiseksi.

Kankaan alue sijaitsee puolen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Kaupungin pyrkimyksenä on toteuttaa Kankaasta monipuolinen asumisen, työpaikkojen ja palvelujen alue, joka yhdistää ydinkeskustan luontevasti Seppälään. Kankaalle voidaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 000 uutta työpaikkaa arviolta noin vuoteen 2025 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä ja Skanska sopivat Kankaan alueen kehittämisestä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi