Kokeile kuukausi maksutta

Sweco valittiin Länsimetron jatkon rakennuttajakonsultiksi

Länsimetro jatkuu Matinkylästä Kivenlahteen. Sweco valittiin Länsimetron kakkosvaiheen rakennuttajakonsultiksi. Toimeksianto sisältää viiden maanalaisen aseman, Sammalvuoren metrovarikon ja seitsemän kilometrin pituisen metrotunnelin rakennuttamistehtävät. Toimeksiannon arvo on noin 19 miljoonaa euroa.

Länsimetro jatkuu Matinkylästä Kivenlahteen. Sweco valittiin Länsimetron kakkosvaiheen rakennuttajakonsultiksi. Toimeksianto sisältää viiden maanalaisen aseman, Sammalvuoren metrovarikon ja seitsemän kilometrin pituisen metrotunnelin rakennuttamistehtävät. Toimeksiannon arvo on noin 19 miljoonaa euroa.

”Länsimetron ensimmäisen vaiheen louhinnat päättyivät helmikuussa ja rakentaminen on jo pitkällä. Seuraavan osuuden käynnistäminen nyt on edullista,” toteaa Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

”Sweco PM toimii rakennuttajakonsulttina myös sen ensimmäisessä vaiheessa ja yhteistyö on sujunut hienosti. Tästä on hyvä jatkaa vauhdilla eteenpäin.”

Maan alla kulkeva Länsimetro avaa uusia maankäyttömahdollisuuksia sekä tehostaa pääkaupun-kialueella itä-länsisuunnan liikennettä. Metron ensimmäinen vaihe Ruoholahdesta Matinkylään avataan liikenteelle syksyllä 2016. Seuraava Matinkylä – Kivenlahti osuus on seitsemän kilometriä pitkä. Kokonaan maan alla kulkevan metrolinjan varrelle tulee viisi asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Lisäksi Sammalvuoreen rakennetaan maanalainen metrovarikko. Rakennustyöt ovat alkaneet välittömästi työtunneleiden rakentamisella. Länsimetron kakkosvaiheen kustannukset ovat 801 miljoonaa euroa (marraskuun 2013 hintataso) ja se valmistuu vuonna 2020.

”Osaaminen on karttunut ja työryhmät ovat tottuneet työskentelemään yhdessä. Asiakkaan kanssa on jo ensimmäisen vaiheen aikana ratkottu monia kiperiä kysymyksiä, joten pääsemme välittömästi jatkamaan töitä kakkosvaiheen parissa. Pienillä säädöillä saadaan aikaan vieläkin parempi lopputulos,” toteaa projektijohtaja Kari Auranen Sweco PM:ltä. ”Meillä on hyvä porukka ja on hienoa jatkaa hommia heidän kanssaan.”

Länsimetro on edelleen Suomen suurin infrahanke, jonka kokonaiskustannukset Ruoholahdesta Kivenlahteen ovat 1,8 miljardia euroa. Töiden ollessa vilkkaimmillaan hanke työllistää yli 2 000 rakennusalan ammattilaista.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Sweco valittiin Länsimetron jatkon rakennuttajakonsultiksi”

    1. Pöyryllä oli Sveitsissä metroyksikkö, mutta ehkä ei miehiä..

  1. Palasteltu suunnittelu tuotti ongelmia ykkösvaiheessa. Toivottavasti tästä on otettu opiksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat