Kokeile kuukausi maksutta

Halton Clean Air myytiin Ruotsiin

Halton Group ja ruotsalainen Dinair Group ovat allekirjoittaneet tänään kauppasopimuksen Halton Clean Air Oy:n koko osakekannan myynnistä Dinair Groupille. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa.

Halton Group ja ruotsalainen Dinair Group ovat allekirjoittaneet tänään kauppasopimuksen Halton Clean Air Oy:n koko osakekannan myynnistä Dinair Groupille. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa.

Halton Clean Air valmistaa ja toimittaa ilmanvaihdon suodattimia kiinteistöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli noin 8 miljoonaa euroa.

Yhtiön palveluksessa on 40 henkeä. Halton Clean Air jatkaa samalla organisaatiolla ja samalla nimellä.

”Halton Clean Air on ollut osa Halton-konsernia vuodesta 2003. Se on johtava toimija Suomen ilmanvaihtosuodatinmarkkinoilla. Tässä kaupassa rakentuu vahva pohjoismainen suodatintoimittaja, jolla on laaja tuotteisto ja asiakaspalveluverkosto. Halton Clean Airin strategia on sama kuin Dinairin, ja olemme varmoja Halton Clean Airin sopivuudesta Dinairille. Yritykset täydentävät toistensa toimintaa täydellisesti”, Halton Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen sanoo.

Kaupan myötä Halton Group keskittyy yhä vahvemmin erittäin vaativien asiakassegmenttien kansainväliseen liiketoimintaan ja niiden kehittämiseen muun muassa sairaaloiden, laboratorioiden ja korkealuokkaisten toimistojen sisäilmaratkaisuissa. Näissä paino tulee jatkossa olemaan enemmän kokonaisratkaisuissa kuin yksittäisissä ilmanvaihdon tuotteissa.

Halton Group on erikoistunut sisäilmasto- ja sisäympäristötuotteisiin, palveluihin ja ratkaisuihin. Se on suomalainen perheyhtiö, joka on perustettu vuonna 1969. Yritys toimii 30 maassa. Vuonna 2014 sen liikevaihto oli 189 miljoonaa euroa vuonna 2014.

Dinair on perustettu vuonna 1989. Yritys kehittää ja valmistaa suodattimia ilmanvaihtoon, teollisuusprosesseihin ja ympäristönsuojeluun.

Dinair Groupin pääkonttori sijaitsee Vadstenassa ja sen tulot ennen Halton Clean Air Oy:n hankintaa ovat 233 miljoonaa ruotsin kruunua. Yhtiön omistaa ympäristörahasto Alder yhdessä perustajiensa kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Halton Clean Air myytiin Ruotsiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat