Siemens ei hyväksy automaattimetron sopimusten purkua

Siemens pitää perusteettomana Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) päätöstä purkaa sopimukset Helsingin automaattimetrosta.

Siemens pitää perusteettomana Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) päätöstä purkaa sopimukset Helsingin automaattimetrosta.

Yhtiö kertoi perjantaina vastaanottaneensa HKL:n ilmoituksen ja selvittävänsä mahdollisia oikeudellisia toimia. Siemensin mukaan hankkeesta on aiheutunut sille yli sadan miljoonan euron kulut, joita yhtiö aikoo vaatia HKL:ää korvaamaan.

Yhtiö sanoo kuitenkin olevansa edelleen valmis neuvottelemaan ratkaisusta, jolla metron automaatio onnistuisi. Automatisointiongelmien on pelätty viivästyttävän länsimetron avaamista elokuusta 2016.

HKL päätti joulukuussa purkaa automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa. Siemens toimitti HKL:lle tammikuussa uusia tarjouksia, mutta HKL:n arvioi, että nekin olivat huonommat kuin mitä liikennelaitos olisi voinut hyväksyä. Helsingin kaupunginhallitus puolsi maanantaina HKL:n päätöstä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Siemens ei hyväksy automaattimetron sopimusten purkua”

  1. Ja kuuluisalla metrovalvomon työmaalla oli aikanaan tosi kiire; kun teemana oli Siemens tulee ja sakot ovat hirveät. Oudon hiljaista on ollut kyseisen työmaan ns. lahjontajutun suhteen ! Ainakin sen jälkeen kun on paljastunut esitutkinta aikaisempien kelmien jälkeisestä Firan elämästä. Rivien välistä luettuna vastikkeeton raha on jatkanut liikehdintää…….

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat