Hämeenlinnan hallinto-oikeus on maanantaina 2. maaliskuuta antamallaan välipäätöksellä kieltänyt Jyväskylän kaupungin yleiskaavan täytäntöönpanon, kunnes kaavasta tehdyt valitukset on hallinto-oikeudessa ratkaistu tai hallinto-oikeus sitä ennen toisin määrää.

Hallinto-oikeus kielsi Jyväskylän yleiskaavan täytäntöönpanon

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on maanantaina 2. maaliskuuta antamallaan välipäätöksellä kieltänyt Jyväskylän kaupungin yleiskaavan täytäntöönpanon, kunnes kaavasta tehdyt valitukset on hallinto-oikeudessa ratkaistu tai hallinto-oikeus sitä ennen toisin määrää.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Hallinto-oikeus katsoi, että yleiskaavan täytäntöönpanoa on syytä lykätä, koska valituksissa on esitetty koko kaavapäätökseen kohdistuva esteellisyysväite sekä muita menettelyyn ja kaavan esittämistapaan koskevia väitteitä.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi Jyväskylän kaupungin yleiskaavan viime marraskuussa. Kaavasta jätettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle yhdeksän valitusta.

Kaupunginhallitus vastasi maanantaina 23.2.2015 lausunnollaan valittajien esittämiin vaatimuksiin ja valitusperusteisiin esittäen valitusten hylkäämistä. Kaupunginhallitus määräsi samassa kokouksessa yleiskaavan tulemaan voimaan ennen lainvoiman saamista siltä kaava-alueen osalta, johon valitusten ei tulkittu kohdistuvan.

”Kaupunginhallituksen täytäntöönpanopäätöksen valmistelijoiden tiedossa oli mahdollisuus, että hallinto-oikeus saattaa kieltää kaavan täytäntöönpanon”, Jyväskylän yleiskaavapäällikkö Leena Rossi sanoo.

”Tarkoituksenamme on ollut alusta asti uudistaa yleiskaavoitusta ja etsiä ratkaisuja siihen, mitä kysymyksiä tämäntyyppisellä yleiskaavalla ratkaistaan ja mitä jää jatkosuunnittelun varaan. Kaavatekniikan kehittäminen on ollut osa tätä työtä. Kaavatekniikasta on nyt tehty valitus.”

”Myös Helsingin yleiskaavatyössä keskustellaan parhaillaan vilkkaasti siitä, mitä tulee ottaa mukaan kaavaan ja mitä ei. Meillä esimerkiksi viheralueita ja ekologista viherverkkoa koskevat täsmällisemmät kaavakartat otettiin osaksi oikeusvaikutteista kaavakartastoa. Laki ja asetus antavat mahdollisuuden tähän.”

”Valituksiin ja hallinto-oikeuden täytäntöönpanon keskeyttämispäätökseen pysähtyvät toistaiseksi myös nelostien kaavaratkaisut välillä Kirri–Tikkakoski, vaikka juuri niistä ei asiallisesti kukaan olekaan valittanut. Hallinto-oikeus ratkaisee nyt kaavatekniikkamme lainmukaisuuden muiden ratkaistavien asioiden ohella”, Rossi toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hallinto-oikeus kielsi Jyväskylän yleiskaavan täytäntöönpanon”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi