Kokeile kuukausi maksutta

Leikkaussalien asiantuntija rakentamistalouden professoriksi Aaltoon

Onko rakentaminen niin sairas ala, että rakentamistalouden professoriksi pitää nimittää potilastyön ja leikkausalien asiantuntija?

Onko rakentaminen niin sairas ala, että rakentamistalouden professoriksi pitää nimittää potilastyön ja leikkausalien asiantuntija?

Aalto-yliopisto on vuosien väännön jälkeen saanut lopulta nimitettyä seuraajat Juhani Kiiraan ja Jouko Kankaisen jättämille rakentamistalouden professorin oppituoleille. Professoriksi ehdittiin jo valita puolalaistaustainen amerikkalainen, mutta kun hän ei tullutkaan, meni haku uusiksi. Valituksi tuli tuotantotalouden asiantuntijat.

TkT Antti Peltokorpi  nimitetiin määräaikaiseen Assistant Professor -tehtävään (1. kausi) 1.2.2015 – 31.1.2019 väliseksi ajaksi sekä TkT Olli Seppänen määräaikaiseen Professor of Practice -tehtävään 1.5.2015 – 30.4.2020 väliseksi ajaksi.

Leikkausten ja potilastyön ekspertti

Antti Peltokorpi on Aallossa HEMA:n (The Institute of Healthcare Engineering, Management and Architecture) tutkimusjohtaja ja BIT:n (Business, Innovation, Technology) johtoryhmän jäsen. Hän hallinnoi kansallisten ja kansainvälisten tutkimushankkeiden portfoliota terveydenhuollon palveluiden aihealueella. Hänen roolinsa on uusien tutkimushankkeiden katalysointi ja suunnittelu sekä tutkimustyön strateginen ohjaus.

Omassa tutkimuksessaa Peltokorpi on erikoistunut terveydenhuollon palveluiden tuotantostrategioiden ja toiminnanohjauksen tutkimukseen ja tuottavuuden mittaamiseen ja parantamiseen. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat mm. erikoissairaanhoidon potilasprosessit, leikkausyksiköt, terveyskeskukset sekä laboratoriotoimiala. Tutkimusmenetelmistä ja -metodeista hänelle tutuimpia ovat kvantitatiiviset analysointimenetelmät, mallintaminen, optimointimenetelmät ja tapaustutkimukset.

Peltokorpi on toiminut puhujana kansainvälisissä terveydenhuollon johtamisen konferensseissa ja ollut kirjoittajana useissa tieteellisissä artikkeleissa ja julkaisuissa. Hänen väitöskirjansa käsitteli leikkaustoiminnan strategista ja operatiivista johtamista ja näiden vaikutusta tuottavuuteen. Tutkimustyön lisäksi hän on toiminut asiantuntijana useissa terveydenhuollon kehittämishankkeissa kunnissa, sairaanhoitopiireissä, säätiöissä ja yrityksissä.

Aikatauluohjelmien kehittäjä

Kauppatieteiden maisteri Olli Seppänen väitteli vuonna 2009 aiheenaan Empiirinen tutkimus tuotannonohjauksen onnistumisesta talonrakennushankkeissa. Hän arvioi silloin, että projektin kestoa voisi lyhentää kymmenen prosentteja ottamalla käyttöön nykyistä tehokkaammat aikatauluohjausmenetelmät.

Olli Seppänen oli pitkään töissä DSS:llä, Graphisoftilla sekä nyttemmin Vico Softwarella Yhdysvalloissa kehittämässä ja myymässä aikatauluohjelmaa.

Kauppatieteilijätaustasta huolimatta Seppästä pidetään ”alan” miehenä. Peltokorpi ei sitä ole, mutta parhaassa tapauksessa hän voi tuoda hyviä uusia ajatuksia ja tuulettaa vakiintuneita käsityksiä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Leikkaussalien asiantuntija rakentamistalouden professoriksi Aaltoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat