Kokeile kuukausi maksutta

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun LVI-alan professorin haku on ollut käynnissä jo muutaman kuukauden. Alkuperäisistä 12 hakijasta on valittu niin sanotulle shortlistalle seuraavat viisi ehdokasta: Ala Hasan, Kari Alanne, Risto Kosonen, Foda Ehab ja Zhao Yang.

Risto Kosonen ja Kari Alanne työskentelevät Aalto-yliopistossa. Kosonen toimii LVI-puolen adjunct professorina, ja on lisäksi tutkimuksen johtotehtävissä Haltonilla. Hän on vetänyt juuri päättynyttä RYM:n sisäympäristöohjelmaa. Alanne puolestaan on korkeakoulussa LVI-asioita opettava vanhempi yliopistonlehtori.

Ala Hasan on väitellyt TKK:lla ja toimii tutkijana VTT:llä. Hän on Suomen kansalainen.

Foda Ehab on väitellyt Suomessa TKK:lla ja toimii nykyisin sisäilma-energiatutkijana Loughboroughin yliopistossa, Englannissa. Yang Zhao taas toimii tutkijana Eindhovenin yliopistossa, Hollannissa.

Professorien pätevyyttä arvioiviksi ulkomaisiksi asiantuntijoiksi on valittu seuraavat professorit: Qingyan Chen (Purdue University, USA), David Coley (University of Bath, UK), Fariborz Haghighat (Concordia University, Quebec, Kanada), Per Heiselberg (Aalborg University, Tanska) ja Bjarne Olesen (DTU, Tanska).

Asiantuntijat antavat lausuntonsa hakijoista parin kuukauden kuluttua, jonka jälkeen hakijat saavat pitää julkiset koeluentonsa. Niiden jälkeen alkaa varsinainen valinta, joka kestänee ainakin tämän kevään ajan. Valintaa johtaa professori Pekka Ahtila, kirjoittaa Esko Kukkonen Sisäilmauutisiin.

LVI-tekniikan professori tulee energiatekniikan laitokselle, jossa toimii jo professori Kai Siren.

Sähkötekniikan ja automaation laitoksella on täytettävänä sähköisen talotekniikan (Smart Building) professori. Ensimmäisellä hakukerralla ei ollut yhtään pätevää hakijaa ja asiantuntijalausuntojen perusteella nytkin ansioituneet seniorihakijat puuttuivat ja professori tullee siksi nimitettyä alimmalle (assistant) tasolle.

Alkuvuodesta oli auki myös kahden rakentamisen tuotantotalouden professorin nimet. Valituksi tulivat tekniikan tohtorit Antti Peltokorpi, joka on perehtynyt leikkaussaleihin ja Olli Seppänen, joka on erikoistunut tuotannonohjaukseen.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aallon LVI-professorin valinta vielä auki”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat