Kokeile kuukausi maksutta

Kuopiohallin katto puhdistaa tulevaisuudessa ilmansaasteita

Kuopiohallin 15000 neliön katto syö saneerauksen jälkeen saasteita.

Kuopiohalli ennen kattosaneerausta.

Kuopiohallin kattosaneerauksen pääurakoitsijaksi on vaittu Icopal Katto Oy.

”Hallin vesikate uusitaan saneerauksessa kokonaan”, Icopal Katto Oy:n Kuopion aluepäällikkö Risto Pelli kertoo .

”Vanhaa katetta ei jätetä uuden alle vaan vaihdamme vedeneristeet ja höyrynsulut uusiin.  Samalla parannamme rakenteiden teknisiä ominaisuuksia kuten tiiveyttä.”

Kuopiohallin katemateriaaliksi valittiin Noxite-bitumikermi. Katteen erityisominaisuutena on sen kyky puhdistaa ilmasta haitallisia typenoksideja.

Icopal-konsernin kehittämän katemateriaalin ilmaa puhdistava vaikutus perustuu pintasirotteen sisältämään titaanidioksidiin joka yhdessä auringon UV-säteilyn kanssa muuttaa ilman typenoksideja nitraatiksi. Titaanioksidi ehkäisee myös levien ja sammaleen kasvua mikä pitää katon siistin näköisenä pidempään.

Laskennallisesti Kuopio-hallin katto pystyy puhdistamaan 50 auton vuosittaiset typenoksidipäästöt. Liikenteen lisäksi typenoksideja syntyy esimerkiksi energiantuotannon ja teollisuuden päästöinä.

2,5 miljoonan urakka

Urakan kokonaisarvo on noin 2,5 miljoonaa euroa.  Kattourakka on yksi Icopal Katto Oy:n historian suurimmista.

”Saneerauskohteena tämä on Icopalin historian suurin”, Pelli sanoo.

Saneeraus alkaa 1.6. ja se jatkuu syksyyn 2016 saakka. Messu- ja liikuntakäytössä oleva halli pysyy yleisölle pääosin avoimena remontista huolimatta.

”Työmaan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hallin turvallisen käytön varmistamiseksi myös työmaa-aikana”, rakennuttajainsinööri Marko Väätäinen Kuopion kaupungin tilakeskuksesta kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopiohallin katto puhdistaa tulevaisuudessa ilmansaasteita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat