Kokeile kuukausi maksutta

Spondan liikevoitto laski hieman

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan liikevoitto laski 27,6 miljoonaan euroon tammi-maaliskuussa, kun vuosi sitten samaan aikaan liikevoittoa kertyi 31,7 miljoonaa euroa.

Samaan aikaan Spondan liikevaihto laski 57,2 miljoonaan euroon 63,5 miljoonasta eurosta. Lasku johtui pääosin vuoden 2014 aikana myydyistä kiinteistöistä.

Sijoituskiinteistöjen käypä arvo laski 3 147,4 miljoonaan 3 253,4 miljoonasta eurosta. Konsernin taloudellinen vuokrausaste oli vuoden 2014 vertailulukuun 86,2 nähden yli puoli prosenttiyksikköä korkeampi 86,8. Spondan kiinteistöjen käyvän arvon muutos oli -9,9 miljoonaa euroa. Tämä johtui pääosin Venäjän markkinavuokratasojen laskusta.

Toimitusjohtaja Kari Inkisen mukaan vuoden 2015 ensimmäinen neljännes oli odotusten mukaisesti vakaa.

”Ruoholahden toimistorakennushanke valmistui maaliskuussa. Kohde on lähes täyteen vuokrattu. Loput kolme keskeneräistä projektia etenevät aikataulun mukaisesti ja budjetissa. Maaliskuussa päätimme aloittaa Ratinan kauppakeskuksen rakentamisen Tampereelle. Kolmesta rakennuksesta muodostuva kauppakeskus tulee toimimaan Tampereen monipuolisena vapaa-ajan ja viihtymisen keskuksena. Rakentaminen on käynnistynyt, ja kauppakeskus valmistuu keväällä 2018”, Inkinen kertoo Spondan tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Spondan liikevoitto laski hieman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat