Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoima valitsi Graniittirakennus Kallion

Fennovoima on valinnut Graniittikivi Kallion urakoimaan Hanhikiven laitos-, työpaikka- ja majoituskyläalueiden maa- ja tienrakennustyöt.

Fennovoima on valinnut Graniittikivi Kallion urakoimaan Hanhikiven laitos-, työpaikka- ja majoituskyläalueiden maa- ja tienrakennustyöt.

Urakka pitää sisällään myös vesi- ja talousviemäriputkistojen ja sähkökaapeleiden suojaputkien sekä esimerkiksi pysäköintialueen rakentamisen.

Graniittirakennus Kallio vastaa urakan suunnittelusta ja toteutuksesta. Sopimuksen arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa. Suunnittelutyöt alkavat kesäkuun aikana ja rakennustyöt heinäkuussa. Urakka on kokonaan valmis syyskuuhun 2016 mennessä.

Laitospaikalle johtava yhdystie on jo saanut asfalttipinnoitteen ja on työmaaliikenteen käytössä heinäkuuhun mennessä. Myös aitaurakka etenee. Laitosalueelle rakennetaan aitaa yhteensä noin kahdeksan kilometriä.

Tämänhetkiset rakennustyöt valmistelevat aluetta tulevaa voimalaitoksen rakentamista varten. Voimalaa voidaan alkaa rakentaa, kun valtioneuvosto on myöntänyt ydinenergialain mukaisen rakentamisluvan. Ydinvoimalaa rakentaa enimmillään noin 4 000 ihmistä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Fennovoima valitsi Graniittirakennus Kallion”

  1. Graniitti on hyyvä valinta ja paljon parempi kuin paikallisten lahkojen firmat.

    1. Graniitti on varmasti ok rakentaja mutta paikalliset ovat tehneet mainiota laatua yhdystien rakentamisessa. Ei nyt kannattaisi joka tilanteessa trollata ja provosoida. Pohjanmaalla laatu ja ahkeruus on aina ollut kunniassa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat