Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannukset nousivat hieman toukokuussa

Rakennuskustannukset nousivat hieman kuluvan vuoden toukokuussa. Rakennuskustannukset nousivat edelliskuukaudesta 0,6 prosenttia ja viime vuoden toukokuusta 0,5 prosenttia. Huhtikuussa rakennuskustannusten vuosimuutos oli 0,9 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Rakennuskustannukset nousivat hieman kuluvan vuoden toukokuussa. Rakennuskustannukset nousivat edelliskuukaudesta 0,6 prosenttia ja viime vuoden toukokuusta 0,5 prosenttia. Huhtikuussa rakennuskustannusten vuosimuutos oli 0,9 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Huhtikuusta toukokuuhun rakentamisen työpanosten hinnat laskivat 0,4prosenttia. Sen sijaan tarvikepanosten hinnat nousivat 0,6 prosenttia ja muiden panosten hinnat 0,2 prosenttia.

Vuositason tarkastelussa rakentamisen työkustannukset nousivat toukokuussa 0,4 prosenttia edellisen vuoden toukokuuhun verrattuna ja tarvikepanosten hinnat 0,4 prosenttia. Palveluiden hinnat nousivat 1,1 prosenttia
Osaindekseistä vuositasolla kallistui etenkin teräsbetoni. Sen kustannus nousi toukokuussa edellisvuodesta 9,5 prosenttia.

Muita selvästi toukokuussa kallistuneita panoksia olivat maa-aines, säätöjärjestelmät, sähkökeskukset, rakennusalueen pintarakenteet ja varusteet, teräsrakenteet, rakennuslevyt ja alakatot.

Panoksista etenkin ilmastointikanavat halpenivat selvästi toukokuussa. Niiden kustannus painui 7,9 prosenttia vuoden takaisesta tilanteesta. Samoin tiilten ja harkkojen sekä lattiapäällysteiden hinnat halpenivat toukokuussa. Tiilten ja harkkojen hinnat laskivat 4,2 prosenttia ja lattiapäällysteiden 4,4 prosenttia vuoden takaisesta tilanteesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset nousivat hieman toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat