Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannukset nousivat lähes prosentin vuodentakaisesta

Rakennuskustannukset nousivat vuoden 2015 huhtikuussa 0,9 prosenttia edellisen vuoden huhtikuuhun verrattuna.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan rakentamisen työpanosten hinnat nousivat samalla ajanjaksolla 1,5 prosenttia. Myös tarvikepanosten hinnat nousivat 0,5 prosenttia ja muiden panosten hinnat 1,2 prosenttia vuotta aiemmasta.

Maaliskuusta huhtikuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi laski hieman. Työpanosten hinnat laskivat 0,1 prosenttia ja tarvikepanosten hinnat 0,3 prosenttia. Muiden panosten hinnat nousivat 1,3 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennuskustannukset nousivat lähes prosentin vuodentakaisesta”

  1. Oisko tarvetta kilpailulle? Joku voisi selittää tämän kuatannuskäyrän käyttäytymisen, koska normaalissa markinataloudessa hinnat laskee, kun markkinat supistuu.
    Suomen rakentaminen pitää vapauttaa kilpailulle, sääntely vähemmälle ja pk-yrityksille samat mahdollisuudet kuin isoilla yrityksillä on nykyään. Lisää kilpailua ja Etelä-suomen kuplahinnoittelu alas, kiitos!!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat