Taysin 240 miljoonan euron rakennusurakka alkaa elokuussa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on päättänyt käynnistää Tampereen yliopistollisen sairaalan etupihan rakennushankkeen varsinaiset rakennustyöt. Työt alkavat 17. elokuuta.

Etupihahankkeen toteutusta koskevat suunnitelmat ovat juuri valmistuneet. Taysin valmistumisen jälkeisen historian merkittävimmässä rakennusurakassa sairaalan edustalle rakennetaan kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintilaitos. Uudisrakennukset N, D ja L valmistuvat vaiheittain vuosien 2017–2019 aikana. Rakentaminen alkaa nykyisten N- ja D-rakennusten purkamisella. Nykyinen C-rakennus puretaan, kun uusi L-rakennus on otettu käyttöön.

Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri on valinnut jo aiemmin SRV Rakennus Oy:n hankkeen projektinjohtourakoitsijaksi. Kaikkiaan 170 miljoonan euron arvoinen projektinjohtourakkasopimus allekirjoitetaan heinäkuussa, ja se sisältää etupihan kolmen uudisrakennuksen sekä pysäköintilaitoksen rakentamisen.

Hankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on 240 miljoonaa euroa. Uudisrakennusten D ja L sekä niihin välittömästi liittyvän yleisen infrastruktuurin kustannusarvio on noin 170 miljoonaa euroa, ja sen rahoittaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. N-rakennuksen kustannusarvio on runsaat 30 miljoonaa euroa, ja sen rahoittaa Tays Sydänkeskus Oy. Pysäköintihallin kustannusarvio on noin 25 miljoonaa euroa, ja sen rahoittaa Vieritie Oy ja pysäköitsijät.

Taysin etupihan rakentamisen yhteydessä on tarkoituksenmukaista siirtää helikopterin laskeutumispaikka lähemmäksi ensiapua, leikkausosastoja ja teho-osastoa uuden D-rakennuksen katolle. Tämä kustannus on huomioitu edellä esitetyssä kustannusarviossa. Lisäksi Taysin yhteistä infrastruktuuria tullaan kehittämään etupihahankkeeseen liittyen noin 15 miljoonalla eurolla.

Taysin uudisrakentamisella on merkittävä työllistävä vaikutus Pirkanmaan alueella. Sen on arvioitu tuovan työtä yhteensä jopa 3 300 henkilötyövuoden verran rakentamiseen, kuljetuksiin ja alihankkijoille.

Taysissa rakennetaan parhaillaan E-uudisrakennusta munuaiskeskukselle ja infektioyksikölle. Se valmistuu sairaala-alueen keskelle lokakuussa 2015, ja potilaiden hoito alkaa siellä tammikuussa 2016. Lisäksi Taysissa rakennetaan sädehoitolaitteiden lisätiloja, jotka valmistuvat joulukuussa 2015.

FAKTA

D-rakennus
Toiminnot: raskaana olevien, synnyttäjien ja vastasyntyneiden hoito, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien hoito, verisuonikirurgia, toimenpideradiologia, laboratorion näytteenotto sekä pääaula ja välinehuolto
Kokonaispinta-ala: 27087 neliömetriä, yhteensä 9 kerrosta
Aikataulu: valmistuu kesäkuussa 2019

L-rakennus
Toiminnot: lasten ja nuorten hoito
Kokonaispinta-ala: 19383 neliömetriä, yhteensä 3 kerrosta
Aikataulu: valmistuu huhtikuussa 2019

N-rakennus, Tays Sydänsairaala
Toiminnot: sydänsairaiden hoito
Kokonaispinta-ala: 13784 neliömetriä, yhteensä 4 kerrosta
Aikataulu: valmistuu joulukuussa 2017

Pysäköintihalli
Autopaikkoja: yli 400
Kokonaispinta-ala: 19797 neliömetriä, kaksi kerrosta
Aikataulu: valmistuu lokakuussa 2017

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taysin 240 miljoonan euron rakennusurakka alkaa elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat