Kokeile kuukausi maksutta

Peab urakoi Taysille uuden E-siiven

Peab urakoi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan rakennettavan uuden E-siiven. Urakan on tarkoitus käynnistyä maaliskuussa vanhan rakennuksen purkamisella ja varsinaisen uudisrakentamisen huhtikuussa. Uudissiipi valmistuu loppuvuodesta 2015. Uuden E-siiven kokonaispinta-ala on 8 170 bruttoneliötä ja siihen tulee kolme kerrosta. Urakkasopimuksen arvo on 16,7 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Taysin E-siivestä

E-siipi sijoittuu sairaala-alueen keskelle vanhan O-rakennuksen tilalle. E-siipeen sijoittuvat munuaiskeskus ja infektioyksikkö.

”E-siiven rakentamisen käynnistyminen on ensimmäinen askel Taysin uudistamisohjelmassa, jonka muista rakennushankkeista päätetään myöhemmin. Sairaalan keskeytyksettä jatkuva toiminta tuo haasteita rakentamiseen, mutta olemme onnistuneet suunnittelussa hyvin”, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kiinteistöjohtaja Petri Laurikka sanoo.

”Työmaa sijaitsee ahtaassa paikassa keskellä sairaala-aluetta, joten työmaan alue- ja logistiikkasuunnitteluun sekä ympärillä olevan sairaalan päivittäisen toiminnan turvaamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Yhdystunnelin liitostyöt ovat haastavia, mutta muuten rakennus on melko selkeä rakenteiltaan. Työmaan aikatauluissa huomioidaan lisäksi myös puhtaan tilan rakentamisen erityispiirteet”, yksikönjohtaja Miikka Routama Peab Oy:stä toteaa.

E-siiven rakentaminen on osa Taysin uudistamisohjelmaa, jossa uudistetaan sairaalan toimintamallit ja tilat. Uudistuksen avulla varaudutaan muun muassa hoidon tarpeen, hoitomahdollisuuksien ja potilaan valinnanvapauden lisääntymiseen. Uudistuksen keskeisenä periaatteena on tutkia ja hoitaa tiettyjen sairauksien ja vammojen potilaat yhdessä paikassa aina hoitoon tulosta kotiutukseen asti mahdollisimman sujuvasti ja kustannustehokkaasti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab urakoi Taysille uuden E-siiven”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat