Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Saimaan helmi valumassa Venäjälle

Suur-Saimaalla sijaitsevaa luonnonkaunista Taipalsaaren Sarviniemen aluetta ei nähtävästi saada pidettyä enää suomalaisomistuksessa, kertoo Yle. Venäläisostajia on jo kaksi.

Suur-Saimaalla sijaitsevaa luonnonkaunista Taipalsaaren Sarviniemen aluetta ei nähtävästi saada pidettyä enää suomalaisomistuksessa, kertoo Yle. Venäläisostajia on jo kaksi.

Kiinteistövälitysyhtiö käy kauppaa kahden mahdollisen ostajan kanssa. Toinen, Virossa asuva ostajaehdokas olisi valmis ostamaan alueesta vain puolet. Toinen ehdokas on välittäjän mukaan taho, jolla on iso firma taustalla ja joka haluaa ostaa koko alueen. Kauppaa venäläistahon kanssa käydään noin 7,5 miljoonan euron hintaan.

”Vaikuttaa taholta, jonka kanssa ehdoista päästään sopimukseen”, sanoo alueen välityksestä vastaavan Huoneistomarkkinointi Oy:n Kristian Korimo Ylelle.

Välittäjä ei tiedä, mitkä mahdollisen venäläisomistajan aikeet alueen suhteen ovat, mutta alue todennäköisesti ainakin aidataan kaupan jälkeen.

Yli 80 hehtaarin luonnonkauniilla loma-alueella on ollut useita omistajia, muun muassa metsäyhtiö Stora Enso. Nyt maa-alueet kuuluvat kahdelle eri yksityistaholle, joiden suunnitelmat alueen kehittämisestä kaatuivat muun muassa kaavasotkuihin.

Viimeisimpänä alueen olisi halunnut ostaa puolustusvoima. Puolustusvoimat pyysi metsähallitusta tekemään tarjouksen alueesta.

”Se oli naurettava, aivan absurdi tarjous. Se oli 3,3, miljoonaa euroa, mikä on alle maiden hankintahinnan”, Korimo toteaa.

Lue Ylen juttu tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Yle: Saimaan helmi valumassa Venäjälle”

  1. hyvää tässä tietysti on se että venäjän ei tarvitse valloittaa suomea kun se voi ostaa sen..

  2. Hei, hei eikö ole hyvä, että joku Suomalainen saa hyvän hinnan maastaan. Toivon, todella, että Puutin tekee rauhan ja antaa ulkolaisten sijoittajien myös tulla maahan, jotta kaupankäynti saadaan käyntiin Venäjällä. Eikä Puutin halua nimeään historiankirjoihin rauhanaikaan saajana, toivon niin.

  3. Just näin, jos valtio haluaa maat, maksaa saman hinnan kuin mitä tontista vapailta markkinoilta saisi. Nuo vastustajat ovat niitä änkyrävastustajia jotka vastustavat kaiken myyntiä ja kaikkea rakentamista. Verukkeina käyttävät venäläisiä mutta vastustavat myös kaupungeista tulevia, erityisesti ”pääkaupunki seudulta” tulevia maanostajia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat