Kokeile kuukausi maksutta

Kimmo Tiilikainen nimitti Aran Rossilahden selvittämään kymmenen vuoden välimallia

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on nimittänyt Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) ylijohtaja Hannu Rossilahden selvityshenkilöksi, jonka tulee laatia ehdotus kymmenen vuoden välimallista vuokra-asuntotuotannon lisäämiseksi.

Kuuntele juttu

Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman mukaan valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon lisäämiseksi luodaan uusi kymmenen vuoden välimalli, joka on avoin kaikille tukiehdot täyttäville ja niihin sitoutuneille toteuttajille. Tavoitteena on edistää kohtuuhintaisten, pieni- ja keskituloisille asukkaille soveltuvien vuokra-asuntojen rakentamista suurimpiin kasvukeskuksiin.

Tarkoitus on, että uudenlainen tukimalli luo uutta vuokra-asuntotuotantoa, ja selvitystyö tehdäänkin vuorovaikutuksessa asuntoalan keskeisten toimijoiden kanssa. Selvityksen on määrä valmistua 30. lokakuuta mennessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Kimmo Tiilikainen nimitti Aran Rossilahden selvittämään kymmenen vuoden välimallia”

 1. Asuntopolitiikka jää Kimmo Tiilikaisella sivurooliin kuten toimittaja Kortelainen kirjoitti. Homman hoitaa Rossilahti !
  ”Tarkoitus on, että uudenlainen tukimalli luo uutta vuokra-asuntotuotantoa, ja selvitystyö tehdäänkin vuorovaikutuksessa asuntoalan keskeisten toimijoiden kanssa.”
  Kokemusta Aran ylijohtajalla on välimalleista ja välistävedoista.Hänen johdollaan on mm. ”yleishyödyllisiä yhteisöjä” siirretty ”yksityisten” toimioiden hallintaan. Vuokrat ovat tosin kohonneet ja asumistukien kustannukset kasvaneet pääkaupunkiseudulla. Kepulaista asuntopolitiikkaa ??

 2. Kokoomus ja demarit ovat pitäneet asuntoministerin salkkua hallussaan useita kymmeniä vuosia. Samat puolueet ovat dominoineet pääkaupunkiseudun politiikkaa noin sata vuotta ja siten määritelleet myös pääkaupunkiseudun asuntotuotannon suuntaviivat.

  Lopputuloksena on tosiaankin Suomen kalleimmat vuokrat ja sitä kautta suurimmat asuntotukimenot.

  Olisiko jo aika toteuttaa kohtuuhintaisia asuntoja maalaisjärjellä ilman puolueiden jäsenkirjoja. Ei liian suuria asuntoja, ei huoneistokohtaisia saunoja, kohtuullisen hintaiset materiaalivalinnat asunnoissa ja julkisivussa, mielekkäämmät autopaikkanormit jne. Eiköhän näillä lähde useita satoja euroja joka neliön rakennuskustannuksista.

 3. Lapissa ja Kainuussa on halpoja neliöitä kun kepu on ajanut peräkyliä alas vuosikymmenien ajan.

 4. Poukkoilua koko asuntopolitiikka. Nyt unohtui lähiökierroksen lupaukset remonteista ja edeltävät lupaukset 12 euroa/neliö vuokrista uudessa asunnossa.

 5. Asuntohallituksen lakkauttamisen jälkeen ensin kepulainen Ijäs ja hänen seuraajansa kepulainen Rossilahti ovat kaikin voimin suunnanneet valtion asuntotuotantotukea yritystueksi. Saatte nähdä, että tämän hallituksen aikana se onnistuu. Sosiaaliselle asumiselle voimme jättää jäähyväiset.

  Kevyet mullat pienituloisten ja vähävaraisten vuokra-asuntojen tuotantotuelle! Iloiset päivät veronmaksajien rahoja huijaaville firmoille!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat