Kokeile kuukausi maksutta

Savon Sanomat: Portugali-buumi käynnistyi Onnisen pääomistajan muutosta

Yli sata suomalaista muutti viime kevään aikana Portugaliin ja haki eläketuloistaan verovapautta, kertoo lakimies Alexander von Hellens. Asiasta kertoi Savon Sanomat.

Yli sata suomalaista muutti viime kevään aikana Portugaliin ja haki eläketuloistaan verovapautta, kertoo lakimies Alexander von Hellens. Asiasta kertoi Savon Sanomat.

”Keväällä oli buumi, kun mediassa oli joulukuussa muutamia juttuja. Kesän aikana tilanne on hiljentynyt, mutta Suomesta on tulossa tipoittain ihmisiä nytkin”, sanoo parikymmentä vuotta Portugalissa asunut ja työskennellyt von Hellens.

Hän viittaa uutismylläkkään, joka käynnistyi, kun Onnisen pääomistaja Maarit Toivanen-Koivisto kertoi muuttavansa perheineen Portugaliin pakoon Suomen perintöveroa. Uutisoinnin seurauksena suomalaiset tulivat tietoisemmiksi siitäkin, että Portugali voi myöntää maahan muuttavalle kymmenen vuoden verovapauden eläketuloista, jos tämä ei ole asunut viiteen vuoteen Portugalissa.

Von Hellensin mukaan reilut 200 suomalaista eläkeläistä on muuttanut maahan ja hakenut eläkkeen nollaverostatusta sinä aikana, kun se on ollut mahdollista eli vuodesta 2013 lähtien. Hän on itse auttanut useita hakemuksen täytössä.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että kolme ison pörssiyhtiön entistä toimitusjohtajaa on muuttanut lyhyen ajan sisällä Portugaliin. Joukossa on myös Rautaruukin ex-toimitusjohtaja Sakari Tamminen.

Lue Savon Sanomien juttu tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Savon Sanomat: Portugali-buumi käynnistyi Onnisen pääomistajan muutosta”

  1. Tää on tätä, arvottomuus tulee esiin. Huomasitteko miten Lasse Laatunen (41 vuotta EK:ssa) kommentoi työelämän joustoja: sopimuksissa on runsaasti joustoja jos yritykset vain käyttäisivät niitä !

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat