Kokeile kuukausi maksutta

Hallitus kuoppasi Pisararadan ja varaa liikenneverkon korjaamiseen ensi vuonna vain 100 miljoonaa

Hallitus julkisti talousarvioesityksensä. Se antaa kylmää kyytiä Pisararadalle ja vähentää korjausvelan pienentämiseen aiemmin luvattua rahamäärää.

Hallitus julkisti talousarvioesityksensä. Se antaa kylmää kyytiä Pisararadalle ja vähentää korjausvelan pienentämiseen aiemmin luvattua rahamäärää.

Hallitus on päättänyt hallitusohjelmassaan 1,6 miljardin euron kertaluonteisista panostuksista kärkihankkeisiin ja korjausvelan pienentämiseen.

Vuonna 2016 kärkihankerahoitusta käytetään budjettiesityksen mukaan  noin 220 miljoonaa euroa. Lisäksi korjausvelan pienentämiseen eli liikenneverkon korjaamiseen ehdotetaan 100 miljoonaa euroa. Aiemmin oli luvassa 200 euroa vuodessa korjausvelan pienentämiseen.

Kärkihankkeet rahoitetaan pääosin osinkotuloilla ja valtion osakeomistusten myynnillä. Rahoituksesta 330 miljoonaa euroa katetaan kehyksissä olleen Pisararadan rahoituksen purkamisella. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Pisararata kuopataan. Sen toteuttaminen lykkääntyy kauas tulevaisuuteen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Hallitus kuoppasi Pisararadan ja varaa liikenneverkon korjaamiseen ensi vuonna vain 100 miljoonaa”

  1. No onneksi. Nyt toteutuu takametsääni johtavan metsäautotien kunnostus.

  2. Hyvä että jäi hukkaputki tekemättä.Kannattavuuslaskelmien tulos taisi ollakin huutokosken luokkaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat