Kokeile kuukausi maksutta

Isännöintiliitto: vain joka viides taloyhtiön hallitus keskittyy olennaiseen

Vain 22 prosentilla taloyhtiöiden hallituksista on kyky erottaa isot ja pienet asiat, käy ilmi Isännöintiliiton jäsenilleen tekemästä kyselytutkimuksesta. Hallitus saattaa käyttää aikaa pyykkitelineen väristä vääntämiseen, kun pitäisi päättää isoista asioista.

Vain 22 prosentilla taloyhtiöiden hallituksista on kyky erottaa isot ja pienet asiat, käy ilmi Isännöintiliiton jäsenilleen tekemästä kyselytutkimuksesta. Hallitus saattaa käyttää aikaa pyykkitelineen väristä vääntämiseen, kun pitäisi päättää isoista asioista.

Isännöintiliiton asiantuntija Pekka Harjunkoski neuvoo taloyhtiöitä tarttumaan toimeen ja kehittämään strategisen tason työtään.

Liitto kysyi jäseniltään lokakuusssa suomalaisten taloyhtiöiden hallitustyön laadusta. Vastaajia oli vajaat 300.

Selvästi yli puolet isännöitsijöistä arvioi hallitusten puheenjohtajien kantavan vastuunsa, mutta strategista ajattelua löytyi vain joka viidennestä hallituksesta. Alle puolella hallituksista on halu kuunnella osakkaita, ja vain joka kolmas tekee työtä pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan, isännöitsijät arvioivat.

Isännöitsijöidenkin pitäisi panostaa hallitustyöhön

”Koska hallituksilla on suuri vastuu ja päätösvalta, kannattaisi pohtia yhdessä isännöinnin kanssa, miten asukkaita kuunneltaisiin, miten viestintää parannettaisiin ja miten työskentelyä tehostettaisiin”, Harjunkoski sanoo.

Kyselytutkimukseen vastanneet arvioivat, että tärkeintä olisi nyt hallitusten jäsenten kouluttaminen hallitustyön kehittämiseksi. Kaksi kolmasosa vastaajista on sitä mieltä, että isännöintiyritysten pitäisi itse panostaa enemmän hallitusten osaamisen kehittämiseen.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Isännöintiliitto: vain joka viides taloyhtiön hallitus keskittyy olennaiseen”

  1. Tavallisen tallaajan kaikki rahat ovat kiinni asunnossa ja osaaminen omaisuuden kehittämiseksi on kääntäen verrannollista tähän tosiseikkaan.

  2. Isännöintiliitto kysyi isännöitsijöiltä. Kun itse kysyy ja itse vastaa, niin tulos on selvä. Isännöintiliitolla on ”ilmaherruus” tiedottamisessa. Propagandan jaossa voi sopivasti korostaa isännöitsijöiden suorastaan ylimaallista kaikkitietävyyttä sekä palkkioiden pienuutta ja maksavien asiakkaiden typeryyttä. Harvalla palvelujen tarjoajalla on varaa tällaiseen asiakkaiden aliarviointiin. Näin on tapahtunut toistuvasti. Raadollista edunvalvontaa, joka on lisäksi tarkkaan suunniteltua. Alan muut toimijat eivät kykene riittäviin vastatoimiin. Pyykkitelineen värin esiin nostaminen on vanha vitsi. Milloin Isännöintiliitto nostaa pääagendalleen isännöitsijöiden koulutuksen esimerkiksi korjausrakentamisessa – osaaminen on todella huteraa ja taloyhtiöille vahinkoa tuottavaa. Tulisi nähdä malka omassa silmässä sen sijaan, että näkee maksajat hölmöinä.

  3. Hyvin pitää paikkaansa ainakin meidän taloyhtiössä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat