Kokeile kuukausi maksutta

Päällysteiden kustannukset jatkoivat rajua laskua

Maarakennusalan kustannukset laskivat 2,2 prosenttia vuoden 2015 helmikuusta kuluvan vuoden helmikuuhun. Etenkin päällysteiden kustannukset jatkoivat rajua alamäkeään. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset laskivat 2,2 prosenttia vuoden 2015 helmikuusta kuluvan vuoden helmikuuhun. Etenkin päällysteiden kustannukset jatkoivat rajua alamäkeään. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.
Kuuntele juttu

Kustannusten vuosimuutokset vaihtelivat osaindekseittäin päällysteiden -10,0 prosentista pohjarakenteiden 0,7 prosenttiin. Päällysteiden kustannukset painuivat pelkästään yhden kuukauden aikana tammikuusta helmikuuhun 2,6 prosenttia.

Myös murskaustöiden kustannukset alenivat selvästi. Ne laskivat 4,0 prosenttia vuodessa ja 0,3 prosenttia kuukaudessa.

Maarakennusalan kokonaisindeksin laskuun vaikutti erityisesti bitumin sekä polttoaineiden ja energian halpeneminen edellisen vuoden helmikuusta. Kustannusten laskua hillitsi työvoimakustannusten nousu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Päällysteiden kustannukset jatkoivat rajua laskua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat