Kokeile kuukausi maksutta

10 vuoden neuvottelut tuottivat tulosta – YIT rakentaa asuntoja ja palvelutalon

YIT on allekirjoittanut sopimukset kahden kerrostalokohteen rakentamisesta OP Ryhmään kuuluvalle Pohjola Asuntorahastolle sekä palvelutalon rakentamisesta Yrjö ja Hanna -säätiölle Sipoon Nikkilään. Sopimusten kokonaisarvo on vajaat 20 miljoonaa euroa.

YIT on allekirjoittanut sopimukset kahden kerrostalokohteen rakentamisesta OP Ryhmään kuuluvalle Pohjola Asuntorahastolle sekä palvelutalon rakentamisesta Yrjö ja Hanna -säätiölle Sipoon Nikkilään. Sopimusten kokonaisarvo on vajaat 20 miljoonaa euroa.

Kohteet rakennetaan Nikkilän keskustan ”OP-kortteliin”, jonka nykyinen vuonna 1983 valmistunut huonokuntoinen liikekeskus puretaan. Samassa yhteydessä YIT toteuttaa kortteliin kaksi omaperusteista kerrostalokohdetta, joihin tulee yhteensä noin 60 asuntoa. Kohteiden ennakkomarkkinointi käynnistyy syksyllä 2016. Lisäksi samaan kortteliin tulee liiketiloja ja maanalainen pysäköintilaitos.

”Korttelin kehittämisestä on neuvoteltu eri tavoin vuodesta 2006 alkaen. OP-kortteli on tärkeä osa kehittyvää Nikkilää, ja kunnan näkökulmasta on erittäin hienoa, että kortteli jatkaa Nikkilän määrätietoista kehittämistä”, Sipoon vt. kehitysjohtaja Pekka Söyrilä kertoo.

Korttelin rakentaminen käynnistyi toukokuun alussa nykyisten liiketilojen osittaisella purkamisella. Ensimmäiset, Pohjola Asuntorahaston asuinrakennusten yhteyteen toteutettavat liiketilat valmistuvat loppuvuodesta 2016. Nykyisistä käyttäjistä korttelin uusissa liiketiloissa vuokralaisena jatkaa ainakin OP Ryhmään kuuluva Itä-Uudenmaan Osuuspankki. Ara-tuettu palvelutalohanke valmistuu alkuvuodesta 2018, ja siihen tulee noin 60 asuntoa. Kortteli valmistuu kokonaisuudessaan elokuussa 2018.

”Olemme tyytyväisiä, että OP-korttelin rakentaminen saadaan käyntiin. Omistukseemme tulevien tilojen sijainti on keskeisin mahdollinen kuntakeskuksessa, ja näin ollen uskomme sekä liiketilojen ja vuokra-asuntojen kysyntään korttelissa”, OP Ryhmän kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Markku Mäkiaho sanoo.

”Lisäämällä rakennusoikeutta ja tiivistämällä yhdyskuntarakennetta kaupungin keskustassa pystytään tarjoamaan palveluasuntoja, joiden vuokrataso on kohtuullinen. Ara on mukana tukemassa Yrjö ja Hanna -säätiön palvelutalohanketta korkotukilainalla ja investointiavustuksella”, Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “10 vuoden neuvottelut tuottivat tulosta – YIT rakentaa asuntoja ja palvelutalon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat