Kokeile kuukausi maksutta

Ruukki toimittaa teräsrakenteet kansallismuseoon Oslossa

Ruukki Construction toimittaa vaativia teräsrakenteita Osloon rakennettavaan uuteen kansallismuseoon – taide-, arkkitehtuuri- ja designmuseoon. Toimitus sisältää rakenteiden suunnittelun ja asennuksen.

Uusi kansallismuseo Oslossa

Ruukin teräsrakenteiden valmistus alkaa toukokuussa 2016. Rakenteiden asennus alkaa elokuussa 2016 ja päättyy maaliskuussa 2017. Yhtiö ei kerro kansallismuseon terästoimituksen arvoa.

Ruukki on toimittanut viimeisen parin vuoden aikana teräsrakenteita useisiin isoihin hankkeisiin Norjassa. Yhtiö toimitti teräsrakenteet Q42-monitoimitaloon, Kristiansandin kaupungin keskustan suurimpaan rakennushankkeeseen. Rakennukseen tulee asuntoja, kongressihuoneita ja toimistoja kahdeksaan kerrokseen, joista kuusi on maan päällä ja kaksi alla. Ruukin toimituksen arvo oli noin 1,5 miljoonaa euroa. Rakenteiden asennus päättyi marraskuussa 2015.

Lisäksi Ruukki on osallistunut kahteen merkittävään lentoaseman rakennushankkeeseen. Yhtiö toimitti teräsrungon Bergenin lentoaseman uuteen terminaali T3:een. Toimitus sisälsi teräsrungon suunnittelun ja palosuojelun, ja sen arvo oli noin 15 miljoonaa euroa. Yhtiön toimitus päättyi pääosin vuonna 2015. Myös Oslon lentoaseman uudessa laajennusosassa Gardemoenissa on Ruukin teräsrunko. Yhtiön osuus hankkeesta oli arvoltaan noin 7 miljoonaa euroa, ja se valmistui tammikuussa 2015.

Ruukin projektiliiketoimintaa Pohjoismaissa johtavan liiketoimintajohtaja Esko Vattulaisen mukaan hankkeet ovat vaikuttaneet tuotantoon myös Suomessa. Suurin osa Peräseinäjoen ja Ylivieskan yksiköiden aiemmin ilmoitetuista lomautuksista on voitu päättää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruukki toimittaa teräsrakenteet kansallismuseoon Oslossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat