Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Vuoreksen puurakentaminen on alkanut

Kahden puukerrostalon rakentaminen käynnistää Tampereella Vuoreksen kaupunginosan puukerrostalorakentamisen.

Kahden puukerrostalon rakentaminen käynnistää Tampereella Vuoreksen kaupunginosan puukerrostalorakentamisen.

Kaupungin tavoitteena on toteuttaa Vuorekseen Suomen suurin puusta rakennettu aluekokonaisuus.

Nyt käynnistyneen Tampereen Vuokratalosäätiön kahden puukerrostalon hanke on ensimmäinen suomalaiseen puuhun perustuva CLT-tilaelementtikerrostalo.

”Löysimme vihdoinkin allianssimallin, jolla saimme puurakentamisen käyntiin. Jatkossakin haemme yritysryhmiä, jotka pystyvät laadukkaaseen suunnitteluun ja toteutukseen. Tiivistämme yhteistyötä puurakentamisen edistämiseksi alan rakentajien, tutkijoiden ja kaupunkisuunnittelua tekevien ammattilaisten kesken”, Tampereen kaupungin projektijohtaja Pertti Tamminen kertoo.

Tammisen mukaan kaupunki jatkaa asemakaavasuunnittelua kumppanuuskaavoituksena ja tarjoaa rakennuttajille ja rakentajille vaikutusmahdollisuutta hankkeisiin kaavasuunnittelusta alkaen. Valmiiden kaavojen tapauksessa yhteistyö rakentajien kanssa perustuu laaturyhmätyöskentelyyn, jolla mahdollistetaan rakentajien panos kaavan toteutuksessa.

Vuokratalosäätiö VTS:n toiminnanjohtaja Ahto Aunelan mukaan tavoitteena on toteuttaa kilpailukykyisiä kohtuuhintaisia asuntoja, ei niinkään erityishankkeita.

”Puurakentaminen on mainittu urakkasopimuksessa ja se oli edellytys kohteen toteuttamiselle. Hanke toteutettiin neuvottelu-urakkana, koska kahden vuoden kilpailutuksen jälkeen kohdetta ei saatu liikkeelle”, Aunela sanoo.

Kyseessä on allianssihanke, jossa ARA ja Vuokratalosäätiö VTS neuvottelivat hinnan. VTS:n edustaja tilaajana osallistuu aktiivisesti rakennusvaiheessa projektin toteutukseen. Esimerkiksi elementit tilattiin suoraan puuosatoimittajalta ja näin säästettiin kustannuksia.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen Vuoreksen puurakentaminen on alkanut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat