Euroopan investointipankkiryhmään (EIP) kuuluva Euroopan investointirahasto (EIR) allekirjoitti ensimmäiset pk-yritysaloitteen takaustoimet Suomessa Ålandsbankenin, Osuuspankin ja Oma Säästöpankin kanssa.

Yli 220 miljoonaa euroa suomalaisille pk-yrityksille

Euroopan investointipankkiryhmään (EIP) kuuluva Euroopan investointirahasto (EIR) allekirjoitti ensimmäiset pk-yritysaloitteen takaustoimet Suomessa Ålandsbankenin, Osuuspankin ja Oma Säästöpankin kanssa.

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen

Nämä sopimukset helpottavat yli 800 suomalaisen pk-yrityksen, mukaan lukien mikroyritysten sekä startup-yritysten, rahoituksen saamista. Sopimukset varmistavat, että pk-yritysaloitteeseen sitoutuneet pankit tarjoavat rahoitusta paremmilla ehdoilla, esimerkiksi pienemmillä koroilla, pidemmillä erääntymisajoilla tai pienemmillä vakuusvaatimuksilla.

Nämä kolme takaustoimea luovat Suomessa pk-yrityksille yhteensä 220 miljoonaa euroa rahoitusta, joka kattaa yli puolet aloitteen 400 miljoonan euron tavoitteesta.

Toimet allekirjoitettiin vain neljä kuukautta sen jälkeen, kun aloite käynnistettiin Suomessa.

”EIP-ryhmä on täysin sitoutunut pk-yritysaloitteeseen, ja voimme tyytyväisinä ilmoittaa Suomen valtionviranomaisten kanssa, että ensimmäiset kaupalliset pankit alkavat nyt tarjota rahoitusta pk-yrityksille Suomessa”, EIP:n varapääjohtaja Jan Vapaavuori toteaa työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

”Nämä pankit ovat keskeisessä asemassa tukemassa yrittäjiä, jotka haluavat kasvattaa ja kehittää toimintaansa. Olemme varmoja, että nämä sopimukset tuovat kestäviä hyötyjä suomalaisille yrityksille.”

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan pk-yritysaloitteen takausväline monipuolistaa Suomen rakennerahasto-ohjelman tarjoamaa rahoitusta.

”Käyttämällä välineitä, joissa on suuri vipuvaikutus verrattuna perinteisiin suoriin avustuksiin, EU:n aluepolitiikan vaikutusala kasvaa. Tällaisen pk-yritysten rahoituksen tärkeä ominaisuus on vähäinen hallinnollinen byrokratia, erityisesti rahoituksen kohteissa eli pk-yrityksissä”, Lintilä toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yli 220 miljoonaa euroa suomalaisille pk-yrityksille”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi