Suunnittelu Kiinteistöt Rakentaminen Talotekniikka Uutiset Mikko Kortelainen Ei kommentteja

Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinto Firalle

Helsingissä 31. Tammikuuta pidetyn Asuntomarkkinat 2017 –huippuseminaarin osallistujat valistivat asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon yleisöäänestyksellä kolmesta finalistista.

FIRA kehittää KIRA-digi-hankkeessa putkiremonttihanketta asunto-osakeyhtiössä rooli- ja paikkatietopohjaisesti.

Helsingissä 31. Tammikuuta pidetyn Asuntomarkkinat 2017 –huippuseminaarin osallistujat valistivat asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon yleisöäänestyksellä kolmesta finalistista.

Palkinnon voitti Fira Palveluiden kahden viikon putkiremontin markkinointi ja toteutus, mukaan lukien läpimenoaikaa lyhentävä Fira SiteDrive –sovellus. Putkiremontissa asukkaan haitta-aika on yhtiön mukaan kaksi viikkoa.

Fira Palvelut on kehittänyt uudenlaisen Fira Ketterä -putkiremontin, jonka voi ostaa yhtenä kokonaisuutena aina hankesuunnittelusta toteutuksen loppuun asti. Se mahdollistaa nopeuden, joka ei pilkotussa projektissa onnistu.

Asukkaat pääsevät osallistumaan suunnitteluun tavallista enemmän.

”Fira Palvelut haastaa uudella konseptillaan muuttamaan rakennusalalla vallitsevia käytäntöjä. Fira Ketterässä yhdistävät hienosti asukaslähtöisyys, yhdessä tekeminen ja nopeus”, arvioi Tekesin johtaja Mika Lautanala.

Niukasti kakkoseksi jäi Hoasin Kämppishaku. Sovelluksen avulla opiskelijat voivat hakea itselleen sopivaa solukaveria.

Kämppishaku mahdollistaa uudenlaisen asumismuodon yhdistämällä solu- ja kaveriasumisen parhaat puolet.

Kämppishaun avulla tulevaan kämppikseen voi tutustua etukäteen ja valinnan asuinkumppanista saa tehdä itse. Palvelu on kuin Tinderin ja vaalikoneen yhdistelmä.

Kolmas finalisti oli SRV Redi Living Lab. Se on uudenlainen asuntojen ja Kalasataman Redi-hankkeen esittelytila Helsingin Suvilahdessa.

Testiasunnoissa on mahdollista kokea, millaiselta tornitalossa asuminen tuntuu. Redi Living Labissa on mahdollista esitellä projektin etenemistä ja tulevan tornitalon palveluita sekä arkkitehtonisia ratkaisuja perinteisiä tapoja monipuolisemmin.

Living Labin tapahtumiin ja kyselyihin osallistuvat pääsevät vaikuttamaan Redi-kokonaisuuden kehittämiseen. Kävijä pääsee myös kurkistamaan tuleviin koteihin virtuaalilasien avulla. Asuntojen lisäksi laseilla pystytään mallintamaan tornitalojen huikeita maisemia.

Testiasuntojen ja virtuaalilasien lisäksi tilaan on rakennettu uusinta esitystekniikkaa hyödyntävä Cave-teatteri, joka antaa havainnollistavan kuvan koko suurhankkeesta.

Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon myönsivät Tekes, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus. Innovaatiokilpailuun ilmoittautui tai ilmoitettiin kymmenen ehdotusta. Finalistit valitsi Tekesin, Rakennuslehden ja Suomen Asuntotietokeskuksen edustajista koostuva kilpailuraati.

Tekes on ollut mukana kaikkien kolmen finalistin tutkimus- ja kehitystoiminnassa.

Juttua on täydennetty 1.2.2017 klo 12.36

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia