Peikko teki ennätystuloksen

Lahtelainen Peikko Group teki viime vuonna ennätystuloksen ja kasvatti liikevaihtoaan vuoteen 2015 verrattuna reilut 11 prosenttia.

Peikko on kehittänyt myös esimerkiksi tuulivoimaloiden perustusratkaisun.

Yhtiön liikevaihto kasvoi vuonna 2016 ennätykselliseen 172,6 miljoonaan euroon.

Liiketoiminnan kannattavuus parani myös huomattavasti, sillä tulos kasvoi 8,8 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2015 oli 2,7 miljoonaa euroa. Myös yhtiön omavaraisuus säilyi hyvällä tasolla ja ylitti 40 prosenttia.

Yhtiön tulostiedotteen mukaan se onnistui viime vuonna palauttamaan kannattavuutensa jälkeen hyvälle tasolle vuonna 2015 tehtyjen liiketoiminnan vahvistustoimien, hyvän markkinatilanteen ja menestyksekkään myynnin ansiosta.

Peikko toi viime vuonna markkinoille maanjäristyksenkestävän pilarien pulttiliitoksen, lävistysraudoitusjärjestelmän ja momenttijäykän liitoksen elementtirunkoihin.

Yhtiö ilmoittaa lisäksi olevansa ensimmäinen betonirakentamisen liitososia toimittava yritys, joka on tehnyt mahdolliseksi suunnittelua nopeuttavan suoran tiedonsiirron omasta rakennesuunnitteluohjelmistostaan Teklan tietomalliohjelmistoon.

Peikko Group investoi viime vuonna kahdeksan miljoonaa euroa eli kaksi miljoonaa enemmän kuin 2015. Suurimmat investoinnit kohdistuivat uuden Delta-palkkitehtaan rakentamiseen Liettuan Kaunakseen ja uusien tehdastilojen hankintaan Venäjän Pietarissa.

”Vuoden 2017 alku näyttää positiiviselta, ja tilauskantamme on vahva kaikilla markkina-alueilla. Investointimme tuotantoon ja kehitykseen ovat tänä vuonna suurimmat kuin koskaan aikaisemmin Peikon historiassa”, yhtiön toimitusjohtaja Topi Paananen kertoo.

Yhtiö työllisti viime vuonna 1 392 henkeä, johon on tullut lisäystä 11,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikko teki ennätystuloksen”

Vastaa