Kiinteistöt Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Yksi kommentti

Asuntolaivoja Helsinkiin?

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunnan esityslistalla on asuntolaivapaikkoja koskeva ehdotus.

Ehdotuksen mukaan Herttoniemenrannasta tulee haettavaksi asuntolaivapaikkoja. Asuntolaivoille varattu laivalaituri ja vesialue sijaitsevat Kipparlahdessa Amiraali Cronstedtin torin vieressä.

Paikkoja on viidelle tai kuudelle alukselle niiden koosta riippuen.

Alue on tarkoitus vuokrata hakemusten perusteella yhdelle yhdistykselle, yhtiölle tai muulle yhteisölle.

Vuokra-aika on noin 15 vuotta ja vuokraksi on arvioitu 17 000 euroa vuodessa.

Laituriin kyljittäin kiinnitettävien asuntolaivojen tulee soveltua ympärivuotiseen asumiseen.

Ulkonäöltään niiden tulee sopia kaupunkikuvallisesti arvokkaaseen ympäristöön. Laivat voivat olla enintään 30 metriä pitkiä ja 9 metriä leveitä.

Alukset tulee liittää vesihuolto- ja jätevesiverkkoon. Hakumenettelyn voittajan vastuulla on myös huonokuntoisen laiturin kunnostus ja sen valaistuksen uusiminen.

Mikäli kiinteistölautakunta hyväksyy laivapaikkojen hakumenettelyä koskevan esityksen, laivapaikkojen hakuaika alkaa huhtikuun aikana ja jatkuu 15.9.2017 saakka.

Kiinteistölautakunta kokoontuu torstaina 20.4.2017.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Kyllä insinööri tietää

    Jaaha. Kukahan haluaa pistää kiinni rahansa moiseen riskisijoitukseen? Kaupunki kuvittelee että joku oikein teetättää suunnitelmat tyylikkäistä laivarakennuksista kalliilla suunnittelijalla ja rakennuttaa maisemaan sopivia mutta merikelvottomia dissainkippoja kun normilaivat ei kelpaa ksv:lle. Kannattaisi ehkä ensin antaa ”kaikkien kukkien kukkia” ja mahdollistaa koeasumisen edes jonkun sortin kelluvissa kiuluissa laadusta lyhyillä vuokrasopimuksilla ja luoda kysyntää ja mielikuvaa hauskasta vaihtoehtoasumisesta ennenkuin vaaditaan byroslaavisia ratkaisuja joihin kukaan ei uskalla pistää rahojaan kiinni. Kyllä köpiksessä ja amsterdamissakin meni tovi ennenkuin paatit muuttuivat hienoiksi asuinlaivoiksi.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia