Kuvassa pala voittajatyötä.

Helsingin Hernesaareen kilometrin mittainen taidetyömaa-aita

Helsingin kaupunki suunnittelee Hernesaareen lähes kilometrin mittaista taidetyömaa-aitaa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Hernesaaren rakentaminen uudeksi asuinalueeksi alkaa ensi vuonna varastohallien purkutöillä. Työmaa-aita eristää purku- ja rakennustyömaan katu- ja ranta-alueesta.

Koska aita on näkyvällä paikalla, poikkeuksellisen pitkä ja paikoillaan koko Hernesaaren rakentamisen ajan, aidasta halutaan alueen maamerkki.

Aita on myös ensimmäisiä asioita, joita suuri osa Helsingin 440 000 vuosittaisesta risteilymatkailijasta näkee. Lisäksi Hernesaari on suosittu vapaa-ajanviettopaikka kesäisin.

Helsinki haluaa myös elävöittää kaupunkia ja tekee tilaa julkisen ja katutaiteen koko kirjolle.

Designista suunnittelukilpailu

Kaupunki järjesti aidan suunnittelusta kilpailun Aalto-yliopiston graafisen suunnittelun opiskelijoille alkuvuodesta. Kilpailuun saatiin yhdeksän ehdotusta.

Hernesaaren taidetyömaa-aidan suunnittelukilpailun voittivat Miia Puustinen ja Armi Teva ehdotuksellaan Helsinki 24h.

Töiden arviointikriteereinä olivat sijainnin ja mittakaavan huomioiminen sekä tarinankerronta ja toteutettavuus. Suunnittelijoiden haasteita olivat paitsi aidan mitta, myös äärimmäiset sääolosuhteet Hernesaaressa.

Lisäksi työmaa-aita näkyy kauas, mutta sen pitää olla toimiva sekä läheltä että kaukaa.

Voittajatyössä oli tuomariston mielestä kuvattu helsinkiläisiä ja Helsinkiä kiinnostavasti. Aita kertoo tarinoita Helsingistä 24 tunnin ajan. Tarinat sijoittuvat eri puolille kaupunkia. Tuomaristo piti tarinoiden kontrasteista ja arvioi niiden kestävän aikaa.

Myös grafiikka ja kuvitukset ovat heidän mukaansa toteutettavissa.

Asuntoja 7 000 asukkaalle

Hernesaaren kehittyminen uudeksi asuinalueeksi alkaa seuraavan vuoden kuluessa. Alueelle on laadittu osayleiskaava, joka etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi vuoden 2017 aikana.

Rakentaminen alkaa varastohallien purkamisella. Asuntojen rakentaminen käynnistyy lähivuosina ja jatkuu useita vuosia. Vuoteen 2030 mennessä Hernesaareen tulee 3 000 työpaikkaa ja koti 7 000 asukkaalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Hernesaareen kilometrin mittainen taidetyömaa-aita”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi