Käyttökeramiikan valmistaja Pentik laajentaa tuotantoaan keraamisiin julkisivulaattoihin

Keramiikkatuotteista tunnettu Pentik laajentaa tuotantoaan julkisivu- ja sisätilalaattoihin.

Posiolainen käyttökeramiikan valmistaja Pentik laajentaa tuotantoaan myös rakennustuotteisiin. Käyttökeramiikan rinnalle on perustettu Pentik Construction Ceramics, jonka laattarepertuaari palvelee muun muassa julkisivurakentamista, entisöintejä ja uudiskohteita.

Yhtiön mukaan markkinoita löytyy myös pientalopuolella sekä ympäristörakentamisesta.

Kehitysjohtaja Harri Bergmanin mukaan keraamiset erikoislaatat soveltuvat kohteisiin, joissa laattojen suunnittelulta ja tuotannolta vaaditaan joustavuutta ja kovaa osaamista.  Keraaminen laatta on myös näyttävä ja kestävä vaihtoehto.

“Voimme räätälöidä laatat muotoja ja savireseptiä myöten täsmälleen asiakkaan toiveiden mukaisesti. Logistisena etuna on, että laatat valmistetaan täällä Suomessa, Posiolla”, Bergman selvittää.

Kotimaisen keramiikan luvataan kestävän

Keraamiset laatat ovat Keski- ja Etelä-Euroopassa perinteikäs ja varsin yleinen julkisivumateriaali. Suomessa niitä on käytetty lähinnä julkisessa rakentamisessa, kuten teatteri- ja kulttuurikeskuksissa. Yksi tällainen kohde on Helsingin kaupunginteatteri, jonka uusitun julkisivun laatat on toimittanut Pentik Construction Ceramics.

”Moni muukin vastaava arvo- ja kulttuurikiinteistö on tullut tai tulossa saneerausikään. Haasteena on kuitenkin ollut sopivien julkisivumateriaalien ja kotimaisen valmistajan löytäminen. Nyt sellainen on vuosikymmenten tauon jälkeen taas tarjolla”, Bergman painottaa.

Pentik Construction Ceramicsin tuotteet toimivat seinä- ja lattiapintoina ulko- ja sisätiloissa. Laatat soveltuvat myös märkätiloihin.

Yhtiön mukaan julkisivulaatoissa huomioidaan pohjoisen alati vaativammat sääolosuhteet ja ilmansaasteiden vaikutus.

Uudiskohteisiin voidaan toimittaa muotoiltuja julkisivuelementtejä sekä keraamisia, eri väreillä lasitettuja muotolaattoja.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia