Kokeile kuukausi maksutta

NCC muuttaa liikerakennuksen palvelukodiksi Espoonlahdessa

NCC on solminut Taaleri Kiinteistökehitysrahaston omistaman KOy Ankkurin kanssa noin 9 miljoonan euron korjausrakentamishankkeesta Espoonlahdessa.

Kyseessä on liikerakennus, joka muutetaan Mehiläisen tehostetun palveluasumisen yksiköksi.

Hanketta kehittävät yhdessä NCC, Mehiläinen, Premico Consulting oy, Taaleri Kiinteistökehitysrahasto ja OP-Vuokratuotto. Työt kohteessa ovat jo alkaneet, ja kohteen on arvioitu valmistuvan toukokuussa 2018.

Mehiläiselle tulee palvelukotiin 84 ympärivuorokautisen palvelun kriteerit täyttävää asukaspaikkaa sekä yhteiset tilat vapaa-ajan viettämiseen. Palvelukodin naapurissa sijaitsevat muun muassa kauppakeskus Lippulaiva sekä Espoonlahden tuleva metroasema.

KOy Ankkuri on saanut alkunsa kuuluisien arkkitehtiveljesten Timo ja Tuomo Suomalaisen kynästä vuonna 1984. Tästä syystä myös Espoon kaupunginmuseo halusi ottaa kantaa rakennuksen ulkoasuun ja mahdollisiin muutoksiin.

”Haemme aktiivisesti arvorakennuksiin vaihtoehtoista ja pitkäaikaista käyttötarkoitusta, joka on itse rakennuksen kannalta parasta suojelua”, NCC:n myyntijohtaja Jari Harapainen sanoo.

Rakennuksessa on toiminut ruokakauppa, pankki, posti, optikko, ravintola ja muita päivittäisiä palveluita. Toimistokerrosten käyttäjiä ovat olleet muun muassa Espoon kaupunki ja Kela.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC muuttaa liikerakennuksen palvelukodiksi Espoonlahdessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat