Kokeile kuukausi maksutta

Kilpailuviranomaiset hyväksyivät Quattro Mikenti Groupin omistusrakenteen muutoksen

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupin omistusrakenteen muutos vahvistui, kun Suomen ja Venäjän kilpailuviranomaiset hyväksyivät sen.

Kuvituskuva. Sähköasennustöitä helsinkiläisravintolassa. Kuva: Sami Kulju

Maaliskuun lopussa tehdyllä kaupalla konsernin pääomistajaksi noin 63 prosentin osuudella nousi ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Adelis. Henkilöstö omistaa konsernista noin 28 ja perustaja Henri Juva noin 9 prosenttia. Juva omisti konsernista aiemmin noin 70 prosenttia.

Quattro Mikenti Groupilla on nyt henkilöomistajia kaikkiaan runsaat 80, ja he edustavat kaikkia konsernin tytäryhtiöitä.

”Omistusrakenteen muutos tukee kasvustrategiaamme, antaa eväät tarttua suurempiinkin yritysjärjestelyihin ja varmistaa jatkuvan kasvun taloudelliset edellytykset. Arvioimme myös tulevaisuudessa yrityskauppoja. Orgaanista kasvua tuemme hajautetun johtamisen mallillamme, jota nyt entisestään vahvistaa laaja henkilöstöomistus”, konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo.

Hajautetun johtamisen malli on entisen pääomistajan Henri Juvan kehittämä. Hän halusi nimenomaan löytää yhtiölle omistajan, joka haluaa jatkaa tätä johtamismallia.

Quattro Mikenti Groupin on jatkuvasti työn alla laajoja kokonaisurakoita, kuten Metropolian Myllypuron kampushanke ja Hyvinkään Sveitsin hotelliurakka sekä tytäryhtiöiden erikoistumisalueillaan vetämiä urakoita.

Quattro Mikenti Groupin uusi pääomistaja Adelis Equity Partners on Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa toimiva sijoitusyhtiö, joka keskittyy keskisuurten yritysten kehittämiseen. Suomessa Adelis omistaa enemmistöosuudet myös Puuilosta ja MedGroupista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kilpailuviranomaiset hyväksyivät Quattro Mikenti Groupin omistusrakenteen muutoksen”

Vastaa