Kokeile kuukausi maksutta

Hyvinkään Sveitsiä remontoidaan vapaa-ajan keskukseksi – Quattroservices urakoi talotekniikan

Perinteikästä kokous- ja juhlahotellia Hyvinkään Sveitsiä saneerataan parhaillaan monipuoliseksi vapaa-ajan keskukseksi. Quattro Mikenti Groupin tytäryhtiö Quattroservices on saanut hankkeen talotekniikkaurakan, jonka arvo on 3,5 miljoonaa euroa.

Perinteikästä kokous- ja juhlahotellia Hyvinkään Sveitsiä saneerataan parhaillaan monipuoliseksi vapaa-ajan keskukseksi. Quattro Mikenti Groupin tytäryhtiö Quattroservices on saanut hankkeen talotekniikkaurakan, jonka arvo on 3,5 miljoonaa euroa.
Kuuntele juttu

Sveitsin sateenvarjon alle tulee 186-huoneinen spa-hotelli wellness-palveluineen, ravintoloita, kahviloita ja kokouspalveluita, elokuvateattereita, kylpylä ja maauimala, sisäliikuntakeskus, kuntoutus- ja tyky-palveluita sekä seikkailuliikuntapalveluita. Lähietäisyydellä on lisäksi kaksi golfkenttää, lenkki- ja hiihtomaastot, laskettelukeskus sekä useita urheiluhalleja ja -kenttiä sekä kaikki Hyvinkään kaupungin palvelut.

Hotelli avataan uusittuna elokuun alussa ja viihdekeskus lokakuun lopussa 2017. Kylpylän ja uimalan osuus valmistuvat vuonna 2018.

”Yksityisten sijoittajien ja operaattoreiden lisäksi Hyvinkään kaupunki uudistaa Sveitsin uimahalli- ja kylpyläpalvelut kaupunkilaisille. Näin pystymme yhdessä tarjoamaan yhden Suomen monipuolisimmista vapaa-ajan palvelukokonaisuuksista Hyvinkäällä”, kertoo Kari Järvenpää, joka edustaa kohteen omistajaa Sveitsi Kiinteistörahastoa. Se osti hotellikiinteistön Capmanin rahastolta syyskuussa 2016.

Taloteknisesti tärkeimpiä uudistuksia ovat ajanmukainen iv- ja sähkötekniikka, energiatehokkuuden parantaminen sekä kylpylän laajennus.

”Kiinteistön vaatima talotekninen muutos on merkittävä. Alun perin 1976 valmistuneen hotellin kaikki huoneet varustetaan jäähdytyksellä ja ravintolakeittiö uusitaan täydellisesti. Sähkö-, ilmastointi- ja vesikalustemuutokset ovat perusteellisia, kun taas lv-tekniikassa voidaan hyödyntää joitakin alkuperäisiä elementtejä”, Quattroservicesin toimitusjohtaja Kimmo Lehtonen sanoo.

Muutostarpeita ei voi täysin suunnitella paperilla, vaan arviointia on koko ajan tehtävä yhteisvoimina työmaalla.

”Rakennuttaja, suunnittelijat ja urakoitsija tekevät tiivistä yhteistyötä. Arvioimme koko ajan muutostarpeita, sillä käyttötarpeen muutos on monisäikeisempi asia kuin pelkkä saneeraus. Keskustelemme siitä, toimiiko vanha tekniikka uudessa käytössä vai pitääkö vaihtaa, ja miten esimerkiksi energiatehokkuuden paraneminen vaikuttaa laitevalintoihin. Vanha tekniikka ei aina toimivanakaan ole enää taloudellista, jos se kuluttaa liikaa energiaa.”

”40-vuotias kiinteistö on jo sen ikäinen, että purkutöissä paljastuu yllätyksiä. Muutostöitä on tehty matkan varrella ja ne eivät välttämättä näy piirustuksissa. Samoin rakenteissa saattaa olla muita ratkaisuja kuin odotetaan. Näitä ratkotaan urakan aikana.”

Uudistettavan hotellin operaattoriksi tulee Primehotels.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyvinkään Sveitsiä remontoidaan vapaa-ajan keskukseksi – Quattroservices urakoi talotekniikan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat