Kokeile kuukausi maksutta

Ruotsalainen pääomasijoittaja ja henkilöstö Quattro Mikenti Groupin omistajiksi

Quattro Mikenti Groupin omistusjärjestelyiden jälkeen yhtiön perustajan Henri Juvan omistus konsernissa laskee 10 prosenttiin.

Quattro Mikenti Group on tehnyt useita yrityskauppoja Suomessa ja laajentanut urakoinnista kiinteistöjen huoltotöihin.

Viime vuonna noin 30 prosenttia kasvaneen konsernin omistus jakautuu jatkossa yhtiön avainhenkilöille, Henri Juvalle ja ruotsalaiselle pääomasijoitusyhtiö Adelikselle.

Juva omisti konsernista aiemmin noin 70 prosenttia. Konsernin henkilöstön omistus konsernista kasvaa yli 20 prosentin.

Järjestelyn toteutuksessa mukana ollut Adelis Equity Partnersin rahasto merkitsi noin 70 prosenttia QMG:n emoyhtiön osakkeista. Adelis on aiemmin toiminut sijoittajana Bravidassa ja Coor Service Managementissa.

Juvalle partnerin haku ja valinta kesti noin nelisen vuotta, sillä hän halusi löytää omistajan, joka haluaa jatkaa hänen kehittämäänsä hajautetun johtamisen mallia eli päätösvaltaa on paljon paikallisesti.

”Urakointiliiketoiminta on ja pysyy paikallisena, ja henkilöiden osaaminen ratkaisee menestyksen. Quattro Mikenti Group toimii jatkossakin hajautetun johtamisen mallilla, joka korostaa liiketoiminnan ja tulosvastuun paikallisuutta. Konsernin tehtävä on tukea tytäryhtiöitä. Kun omistus on kahdessa portaassa, konsernissa ja paikallisesti toimivissa tytäryhtiöissä, ketteryys ja reagointikyky pysyvät terävinä”, vahvistaa Adeliksen Suomen sijoituksista vastaava partneri Rasmus Molander

Yhtiö aikoo tarjota tulevissakin yritysjärjestelyissä henkilöstölle mahdollisuutta tulla omistajiksi konsernin emoyhtiöön. Pääomasijoittajan mukanaolo voi tarkoittaa myös sitä, että jatkossa yhtiö voi pohtia listautumista pörssiin.

Kauppa vaatii vielä Suomen ja Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsalainen pääomasijoittaja ja henkilöstö Quattro Mikenti Groupin omistajiksi”

Vastaa