Projektit Kiinteistöt Korjausrakentaminen Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Peab korjaa kolme opiskelijakerrostaloa Hoasille

Peab ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ovat allekirjoittaneet sopimuksen Espoon Jämeräntaival 11 peruskorjausurakan toteuttamisesta.

Kohde koostuu kolmesta viisikerroksisesta talosta, joissa on yhteensä 13 porrashuonetta.

”Jämeräntaival 11:n perusparannus on koko Hoasin historian suurin. Perusparannuksen piiriin kuuluu yhteensä 256 opiskelija-asuntoa”, kertoo Hoasin perusparannuksista vastaava rakennuttajainsinööri Laura Pääkkönen.

Heikki ja Kaija Sirenin suunnittelema 1970-luvulla valmistunut kohde sijaitsee Otaniemen kampusalueella kävelymatkan päässä Aalto-yliopistosta. Perusparannuksessa kiinteistön viihtyisyys ja laatutaso nostetaan nykyvaatimusten tasolle. Remontti valmistuu alkuvuodesta 2019.

”Meillä on vahvaa osaamista perusparannus- ja korjausrakentamisen töistä, ja tämä hanke on hyvää jatkumoa aiemmille perusparannuskohteillemme. Aloitamme tämän opiskelijatalon rakennustyöt välittömästi. Erityisen mukavaa on jälleen olla mukana toteuttamassa opiskelija-asuntokohdetta Hoasille”, apulaisaluejohtaja Marko Rinkinen Peabilta sanoo.

Valtaosa Jämeräntaival 11:n nykyisistä asukkaista pääsee remontin ajaksi asumaan rakennuksen niihin osiin, joissa korjaus ei ole vielä käynnistynyt. Niille asukkaille, joiden vuokrasopimus joudutaan irtisanomaan, pyritään Pääkkösen mukaan tarjoamaan vaihtoehtoinen vuokra-asunto.

Kuluvan vuoden aikana Hoas korjaa yli 600 asuntoa. Eniten asuntoja menee remonttiin juuri Espoon  Otaniemessä, jossa niitä kunnostetaan yhteensä 411.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia