Senaatti-kiinteistöt ja Vantaan kaupunki julkistavat syksyllä 2017 kilpailut kahdesta erillisestä kiinteistökehityshankkeesta kahdelle vierekkäiselle tontille Tikkurilan Kielotiellä Vantaalla.

Tikkurilan keskustassa käynnistyy kaksi isoa kiinteistökehityshanketta

Senaatti-kiinteistöt ja Vantaan kaupunki julkistavat syksyllä 2017 kilpailut kahdesta erillisestä kiinteistökehityshankkeesta kahdelle vierekkäiselle tontille Tikkurilan Kielotiellä Vantaalla.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tonteille on tarkoitus toteuttaa asuinrakennuksia ja Vantaan kaupungin hallinnolle monitilatoimistorakennus, joka kokoaa nykyisin hajallaan olevat toiminnot saman katon alle.

Toinen tonteista on valtion omistuksessa, ja toisen omistaa Kiinteistö Oy Vantaan Kauppalantalo, jonka osakekanta on suurelta osin kaupungin omistuksessa. Vantaan kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt vievät yhteistyössä hankkeiden asemakaavoitusta eteenpäin.

”Kyseessä on keskeinen alue, jolle on järkevää lähteä yhdessä hakemaan kaupunkikuvallisesti korkeatasoista ratkaisua”, Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Marjaana Berger toteaa.

Valtion omistamalle tontille kaavaillaan asuintaloja

Senaatti-kiinteistöjen hanke sijoittuu tontille Kielotie 15, joka kaavassa on yleisten rakennusten korttelialuetta (kaavamerkintä Y). Lisäksi Senaatti-kiinteistöillä on suunnitteluvaraus viereiseen Vantaan kaupungin omistamaan puistoalueeseen. Suunnittelualueen pinta-ala noin 16 000 neliötä.

Senaatti-kiinteistöjen tontilla on purettava, vuonna 1970 valmistunut toimistorakennus. Rakennuksessa sijaitseva Itä- ja Keski-Uudenmaan ulosottovirasto muuttaa Jokiniemen alueelle Tikkurilassa, ja poliisilaitokselle etsitään yhteistyössä käyttäjän kanssa uudet tilat.

Senaatti-kiinteistöjen omistamalle tontille on tavoitteena toteuttaa asuinrakennuksia, joiden katutasoon sijoitetaan liiketiloja. Rakennusten korkeus on 6-8 kerrosta ja perustellusta syystä osa asuinrakennuksista voi olla myös tätä korkeampia.

Pysäköinti sijoitetaan maanalaiseen tai maanpäälliseen pysäköintilaitokseen. Senaatti-kiinteistöt myy avoimen kilpailun perusteella pääosan alueesta ja sille kaavoitettavasta asuntorakennusoikeudesta. Kilpailussa laaditaan yleissuunnitelma koko alueelle ja tehdään hintatarjous 70 prosenttia osuudesta kerrosalasta.

Noin 30 prosenttia alueen asuntorakennusoikeudesta toteuttaa A-Kruunu pitkän korkotuen tuotantona. Se kilpailuttaa ara-tuotannon suunnittelun ja toteutuksen erillisessä kilpailussa.

Vantaan hallinnon monitilatoimistorakennus

Vantaan hallinnon monitilatoimistorakennus toteutetaan viereiselle tontille osoitteessa Kielotie 13, joka sijaitsee Vantaan kaupungintalon välittömässä läheisyydessä. Tontilla sijaitseva nykyinen toimistorakennus puretaan.

Toimistorakennuksen toteutus kilpailutetaan. Kilpailulla valittu yhteistyökumppani suunnittelee ja rakentaa toimistotalon. Rakennus valmistuu loppuvuodesta 2020. Kaupunki sitoutuu vuokraamaan tarvitsemansa toimitilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Rakennukseen keskitetään kaupungin hallinnon tällä hetkellä hajallaan eri toimipisteissä sijaitsevia tiloja, ja rakennuksessa tulee toimimaan noin 800 Vantaan kaupungin työntekijää. Rakennuksen pinta-ala on 13 500 bruttoneliömetriä.

Tonttien suunnittelukilpailut ovat erilliset, vaikka suunnittelukilpailu järjestetään yhteistyössä kaupungin ja valtion kanssa. Kilpailussa voi osallistua molempiin tai jompaankumpaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan keskustassa käynnistyy kaksi isoa kiinteistökehityshanketta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi