YLE: Yva ei aseta esteitä Pietarsaaren bioetanolitehtaalle

Suunnitelmat St1:n bioetanolitehtaan saamiseksi Pietarsaareen etenevät. Alholman teollisuusalueelle on tehty ympäristövaikutusten arviointi, eikä se estä bioetanolitehtaaan sijoittamista alueelle.

Pietarsaaresta on lisäksi hyvät liikenneyhteydet, sopivia liikekumppaneita, riittävästi raaka-ainetta ja lähellä oleva satama, arvioi kaupunginjohtaja Kristina Stenman. St1:n kehitysjohtaja Patrick Pitkänen pitää kaupungin vahvuuksia hyvinä. Mitään ei ole kuitenkaan vielä päätetty.

St1 päättää 140 miljoonan euron bioetanolitehtaan sijoituspaikasta joulukuussa. Pitkänen pitää Pietarsaaren mahdollisuuksia hyvinä. Bioetanolitehtaasta kilpailevat Pietarsaaren lisäksi Kajaani ja norjalainen paikkakunta.

Tehdas olisi suurin Suomessa pelkästään bioetanolia tuottava laitos tähän mennessä. Tuotanto on tarkoitus aloittaa vuonna 2020.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia