Rakennuslupien kuutiomäärä supistui

Rakennuslupia myönnettiin kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa 13,0 miljoonalle kuutiometrille. Tämä on 9,0 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastoista.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Asuinrakentamiseen sekä liike- ja toimistorakentamiseen myönnettiin lupia tilavuudella mitattuna enemmän kuin vuotta aiemmin. Muut rakennustyypit jäivät selvästi vuotta aiemmasta.

Kerrostalorakentaminen kasvoi yhä

Asuinrakennuksille myönnettiin huhti-kesäkuussa rakennuslupia 4,6 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 7,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinkerrostaloille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi huhti-kesäkuussa 27,2 prosenttia vuoden takaisesta. Kerrostaloille myönnettyjen rakennuslupien kappale- ja kuutiomäärät sekä asuntojen kappalemäärät olivat Tilastokeskuksen tilastointihistorian suurimpia.

Pientalojen sekä rivi- ja ketjutalojen lupien kuutiomäärä sen sijaan jäi huhti-kesäkuussa merkittävästi alle viime vuoden vastaavan ajanjakson tason.

Huhti-kesäkuussa rakennusluvan sai kaikkiaan 15 211 asuntoa, missä on kasvua 17,3 prosenttia.

Rakennustuotannon volyymi kasvaa

Rakennustuotannon volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi huhti-kesäkuussa 12,3 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Asuinrakentamisen volyymi kasvoi mainitulla ajanjaksolla 12,7 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 12,0 prosenttia.

Rakennushankkeita aloitettiin huhti-kesäkuussa tilavuudella mitattuna 7,3 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 24,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä supistui”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi