Rakennuslupien kuutiomäärä supistui

Rakennuslupia myönnettiin kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa 13,0 miljoonalle kuutiometrille. Tämä on 9,0 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastoista.

Asuinrakentamiseen sekä liike- ja toimistorakentamiseen myönnettiin lupia tilavuudella mitattuna enemmän kuin vuotta aiemmin. Muut rakennustyypit jäivät selvästi vuotta aiemmasta.

Kerrostalorakentaminen kasvoi yhä

Asuinrakennuksille myönnettiin huhti-kesäkuussa rakennuslupia 4,6 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 7,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinkerrostaloille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi huhti-kesäkuussa 27,2 prosenttia vuoden takaisesta. Kerrostaloille myönnettyjen rakennuslupien kappale- ja kuutiomäärät sekä asuntojen kappalemäärät olivat Tilastokeskuksen tilastointihistorian suurimpia.

Pientalojen sekä rivi- ja ketjutalojen lupien kuutiomäärä sen sijaan jäi huhti-kesäkuussa merkittävästi alle viime vuoden vastaavan ajanjakson tason.

Huhti-kesäkuussa rakennusluvan sai kaikkiaan 15 211 asuntoa, missä on kasvua 17,3 prosenttia.

Rakennustuotannon volyymi kasvaa

Rakennustuotannon volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi huhti-kesäkuussa 12,3 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Asuinrakentamisen volyymi kasvoi mainitulla ajanjaksolla 12,7 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 12,0 prosenttia.

Rakennushankkeita aloitettiin huhti-kesäkuussa tilavuudella mitattuna 7,3 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 24,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä supistui”

Vastaa