Talous Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Rakennuslupien kuutiomäärä laski hieman

Rakennuslupia myönnettiin kuluvan vuoden maalis-toukokuussa 12,2 miljoonalle kuutiometrille. Tämä on 2,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastoista.

Kuva: Tilastokeskus

Asuinrakennushankkeille myönnettiin maalis-toukokuussa rakennuslupia 4,1 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 12,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona. Pääkaupunkiseudun kerrostalohankkeiden osuus asuinrakennuksille myönnetyistä lupakuutioista oli lähes 30 prosenttia.

Talotyypeittäin tarkasteltuna asuinkerrostaloille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi 38,6 prosenttia, rivi- ja ketjutaloille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kutistui 25,3 prosenttia ja erillisten pientalojen lupakuutioiden määrä pieneni 12,2 prosenttia.

Maalis-toukokuussa rakennusluvan sai kaikkiaan 13 950 asuntoa, mikä on 26,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Rakennustuotannon volyymi kasvaa

Rakennustuotannon volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi maalis-toukokuussa 14,3 prosenttia vuotta aiemmasta.

Asuinrakentamisen volyymi kasvoi mainitulla ajanjaksolla 14,5 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 14,2 prosenttia.

Rakennushankkeita aloitettiin samalla ajanjaksolla tilavuudella mitattuna 21 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 28 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia